Vaterpolo Iz Budve kreće finalna vaterpolo serija

Stari rivali se poštuju i misle na trofej

Primorac i Jadran večeras (18 h) otvaraju finalnu seriju utakmica u budvanskom bazenu. Domaćini su Kotorani, a šampionsku titulu osvojiće ekipa koja prva dođe do tri pobjede. Novljani su od 2014. godine neprikosnoveni u domaćoj ligi, dok je Primorac ozbiljno zaprijetio rivalu pobjedom u regularnom dijelu domaćeg šampionata.

Pred prvi meč finalne serije treneri i kapiteni iz oba tabora pokazali su respekt, uz veliku želju za trofejom. Logično, jer je kotorski tim u naletu – sa Sandrom Suknom od ove sezone igra ozbiljan vaterpolo što je potvrdio plasmanom u osminu finala Evro kupa. Sa druge strane, timu Petra Radanovića falilo je malo za prolaz na završni turnir Lige šampiona. Na putu do senzacije spriječile su ih povrede i korona virus, ali sada su na okupu i vjerovatno u malo boljem takmičarskom ritmu od protivnika iz Kotora.

Sukno: Spremni smo

– Zdravi smo, što je najbitnije. Momci dobro treniraju i spremni su. Nadam se da će borba biti fer i poštena i svaka utakmica zanimljiva, što je naš cilj. Ipak, Jadran dugi niz godina vlada crnogorskim vaterpolom i iskusniji je, sa većim brojem utakmica na evropskom nivou. Ne možemo da prijetimo, ali ćemo se boriti – istakao je Sukno.

Primorac je pokazao da ima recept za novljansku ekipu.

– Jadran ima izgrađen sistem igre. Igrači dobro plivaju i vole da igraju na kontre, zato je najbitnije da ne poklanjamo lagane golove. Mislim da smo dominantniji na centarskoj poziciji.

Poslije dužeg vremena razlika u kvalitetu između timova nije toliko velika.

– Potrudićemo se da sačuvamo prednost domaćeg terena. Prvi meč je najvažniji, jer utiče na ostatak finalne serije. Daćemo sve od sebe da pobijedimo. Očekujem zanimljivo finale, a mislim da će ekipa koja bude disciplinovanija osvojiti trofej – kazao je Marko Gopčević, kapiten Primorca.

Radanović: Čeka nas velika borba

Trener Radanović očekuje zanimljive mečeve, cijeni Primorac i vidi ozbiljnog rivala.

– Primorac je kroz prvenstvo pokazao da je izuzetno mlada, perspektivna i konkurentna ekipa, koja je uspjela da nas pobijedi u prvom krugu. Očekujem veliku borbu za titulu.

Strateg Novljana ohrabren je izdanjima iz prošle sedmice na posljednjem kvalifikacinom turniru LŠ.

– Utakmice u Budimpešti doprinijele su da unaprijedimo igru, ubrzamo se i igrači koji su bili, tako da kažem, u kovidu, dostignu nivo forme, odnosno da je podignu. Nadam se da će nam koristiti u ovim mečevima. Uroš Vučurović ima problema sa ramenom, ali vjerujem da ćemo ga oporaviti kako bi ravnopravno učestvovao u u finalnoj seriji.

Jedan od oslonaca ovogodišnje, i minulih godina, igre Jadrana – Marko Petković, takođe vidi opasnog, mladog protivnika, a očekuje od svoje ekipe nivo koji bi ih približio odbrani trofeja.

– Vjerujem da će svaki meč biti interesantan. Žao mi je što ih publika uživo neće pratiti. Primorac je mlada, izuzetno lijepo sklopljena ekipa, pod palicom velikog Sandra Sukna. Imali smo već nekoliko duela sa njima, uglavnom smo izlazili kao pobjednici, osim meča u Budvi koji su dobili i to u posljednjih nekoliko minuta. Jasno je da Primorac ima kvalitet, imamo ga i mi i nadam se da ćemo biti na našem nivou, kompletniji, a onda smo favoriti.

Prva utakmica finalne serije za kapitena Jadrana ima posebnu težinu.

– Primorac je domaćin, a prva utakmica mogla bi da diktira dalji tok serije.

Raspored

Raspored utakmica finalne serije koja se igra na tri dobijena meča:

Danas (18 h) Primorac – Jadran, 4. maj (19 h) Jadran – Primorac, 10. maj (19h) Primorac – Jadran, eventualna četvrta i peta utakmica igraju se 13. i 17. maja od 19 sati.

Send this to a friend