Vaterpolo Zadovoljstvo

Stigli u tim koji želi krov Evrope

Vladan Spaić i Dejan Lazović od juče su zvanično prvotimci Marseja.

Arena je prije nekoliko dana najavila odlazak golmana Budve i centra Jadrana u Francusku, koji su se pridružili kolegama iz reprezentacije Urošu Čučkoviću i Bogdanu Đurđiću. Marsej će, inače, od ove sezone sa klupe predvoditi Miloš Šćepanović.

Korak dalje za Spaića

“Proveo sam sjajne godine u Jadranu. Afirmisao sam se, posebno posljednje tri-četiri godine kada smo imali dobru ulogu u Evropi i igrali finale Evro kupa. Iza mene su sjajne sezone, posebno u reprezentaciji, gdje sam našao svoje mjesto. Mislim da je došlo vrijeme za korak više. Idem u klub sa velikim ambicijama, odnosno sa najvećim. Dijelimo iste ambicije koje me i vode kroz karijeru. Marsej se značajno pojačao, stigao je Andrija Prlainović, jedan od najboljih na svijetu, zatim Dejan Lazović, a u klubu su već Uroš Čučković i Bogdan Đurđić. Tu je i hrtvatski reprezentativac Ante Vukićević, uz našeg trenera Miloša Šćepanovića, čini mi se idealna kombinacija i sredina gdje bih mogu da se razvijam i rastem kao igrač. U svakom slučaju, mislim da sam napravio veliki iskorak u karijeri i nadam se da će mi donijeti dobre stvari”, kazao je Spaić.

Mladi centar od početka je dio najbolje priče Jadrana. Posljednje četiri godine je standardan, a ukupno sedam je dio novljanskog prvog tima. Prvi put oprobaće se u inostranstvu.

“Idem u veliki klub, sa velikim ambicijama. Svakom sportisti je cilj da igra za velike ekipe. Privilegovan sam jer Marsej želi da ide na sami krov Evrope, a za to treniram čitav život. Potpisao sam za klub koji može ovakvu ambiciju da ostvari, što je najveći razlog odlaska iz Jadrana.”

Iskazao se u Jadranu, pamti najbolje stvari, a ostaje žal za trofejom Evro kupa.

“Nosim žal. Bila je to dobra ekipa, sa grupom momaka koja je rasla zajedno. Tada smo u polufinalu izbacili OSC, a Marsej je bio bolji u finalu. Zaista žalim što sa svojim klubom nijesam uspio da podignem evropski trofej. Tada smo propustili dobru šansu.”

Nedostajaće mu sve iz Herceg Novog, ali…

“Navikao sam da igram u Jadranu, okružen ljudima sa kojima sam čitav život. Od djetinjstva smo zajedno rasli. Jadran je porodica, ali dolazi novo vrijeme i momenat u karijeri za korak više. Lijepo je bilo trenirati i igrati za Jadran, a bilo je zadovoljstvo raditi sa Gojkovićem i Radanovićem.”

Spaić je sa Marsejom potpisao dvogodišnji ugovor.

Lazović zadovoljan

Marsej je ugrabio Lazovića, a naš golman će probati da se u francuskom timu približi ili osvoji trofej Lige šampiona.

“Ekipa je ozbiljna. Ne znam koliki će biti dometi, a trebaće malo vremena da sve legne. Mislim da su u Marseju vrhunski profesionalci. Stigao je Prlainović, koji je sve osvojio. Sa njegovim angažovanjem svoriće se velika razlika, jer takav igrač timu puno znači. Zadovoljan sam što idem u Marsej, a nadam se da ću adekvatno zamijeniti bivšeg saigrača iz reprezentacije, sada trenera Šćepanovića”, istako je Lazović.

U Marseju je čak šest igrača sa Balkana.

“Ispada da smo reprezentacija u malom sa ovih prostora. Sigurno da će ekipi i to puno značiti. Nadam se da će na kraju biti sve onako kako smo zamislili. Ko zna šta se može desiti.”

Lazović je do ove sezone bio u Budvi, sa kojom je izborio mjesto u Regionalnoj elitnoj ligi. Bio je i član Verone, gdje se potpuno afirmisao, a u januaru na EP u Budimpešti jedan od ključnih igrača u osvajanju bronzane medalje za Crnu Goru.

Sa Marsejom je dogovorio saradnju na dvije sezone.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
kakoe
Gost
kakoe

Momci nek vam je srecno

Send this to a friend