Vaterpolo klub iz Budimpešte ostaće bez svih važnijih igrača za narednu sezonu

Tužan kraj Draškovog i Aleksinog OSC-a

Naši Draško Brguljan i Aleksa Ukropina, olimpijski šampioni sa Srbijom Andrija Prlainović, Branislav Mitrović i Sava Ranđelović i domaći aduti koji su nedavno sa Mađarskom pokorili Evropu Kristijan Manherc, Balaž Harai i Balaž Erdelji… Samo su neke od super zvijezda mađarskog OSC-a, tima koji je do prekida zbog pandemije bio prvi u mađarskom šampionatu i u grupi B Lige šampiona.

Ipak, sjajna priča imaće tužan kraj zbog odlaska glavnog sponzora – klub iz Budimpešte ostaće bez svih važnijih igrača za narednu sezonu.

OSC je informaciju da A-Hid Zrt. (kompanija za izgradnju mostova) više nije sponzor ekipe objavio na Facebooku, a kako pišu mađarski mediji sportski direktor Peter Bečšej obavijestio je igrače da su slobodni u izboru novih sredina.

Istovremeno, pojavila se i informacija da će A-Hid Zrt. postati novi generalni sponzor drugog velikana iz Budimpešte Vašaša i da će igrači koji su pod ugovorom iz OSC-a preći u Vašaš.

Kada su u pitanju crnogorski reprezentativci Drašku Brguljanu ugovor ističe na kraju sezone, a Aleksi Ukropini naredne godine, pa je očekivano da će kapiten “ajkula” od naredne sezone nositi kapicu nekog novog kluba, dok situacija sa ljevorukim Novljaninom još nije poznata.

A da je situacija u OSC-u katastrofalna najbolje govori i to da igrači još nisu primili ni februarsku platu.

Koliko je OSC dobro igrao ove sezone, osim liderskih pozicija u domaćem prvenstvu i Ligi šampiona, najbolje su pokazale i pobjede nad Pro Rekom i šampionom Evrope Ferencvarošem.

Iako je nastavak aktuelne sezone i dalje u magli, ukoliko se nakon pandemije sve nastavi, OSC će naravno pokušati da napadne titule u Mađarskoj i Evropi. Međutim, pitanje je koliko će igrači biti motivisani, posebno ukoliko bude tačno da mnogi od njih prelaze u Vašaš.

Send this to a friend