Vaterpolo

Ukropina ponovo među ajkulama

foto: wpolo.me

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore odigraće u utorak 12. marta sa Francuskom u Nikšiću meč posljednjeg šestog kola grupe B evropskog dijela kvalifikacija za Svjetsku ligu.

“Ajkule” su ranije obezbijedile plasman na F8 Evropa kupa sa druge pozicije, kao prvoplasirana ide Italija zbog boljeg međusobnog duela, pa je ovaj duel prilika da selektor Vladimir Gojković odmori neke od glavnih igrača.

Na spisku su: Dejan Lazović, Stefan Vidović, Đuro Radović, Marko Petković, Uroš Čučković, Vlado Popadić, Aleksa Ukropina, Bogdan Đurđić, Dimitrije Kriještorac, Vladan Spaić, Dragan Drašković, Nikola Murišić, Slaven Kandić.

“Spisak je bez nekoliko najiskusnijih igrača koji su godinama u selekciji. Obezbijedili smo plasman na završni turnir Evropa kupa, i zna se da sa druge pozicije idemo na Mađarsku u četvrtfinale. Tako da ova utakmica nema veliki rezultatski značaj. Ali, za našu reprezentaciju svaka utakmica je izazov. Tu je jedan dio igrača koji je već duže vrijeme standardan, biće mlađih, biće igrača koji manje igraju. Imaće priliku da se pokažu, nadam se pred punim tribinama u Nikšiću. Očekujem podršku da odigramo jedan pravi meč i na kraju slavimo. Raduje činjenica da se vraća Ukropina nakon duže pauze zbog povrede. Posljednjih mjesec dana igrao je za svoj klub iz Mađarske. U utakmici protiv Jadrana je izgledao dosta korektno, tako da se nadamo da će se brzo vratiti na onaj nivo na koji je bio”, kazao je Gojković.

Utakmica se igra od 18 sati, ulaz je slobodan. Reprezentacija će prvi trening imati u ponedjeljak u 11 sati na bazenu SC “Nikšić” u Nikšiću, a video izjave igrača biće poslate pred večernji trening istog dana.

Nakon meča, u srijedu, četvrtak i petak naša selekcija odradiće zajedničke pripreme sa selekcijom Francuske u Podgorici na bazenu SC “Morača”.

“Nećemo raditi pripreme u ovom sastavu sa Francuzima, nego u dosta podmalđenom. Odradićemo neka četiri treninga u Podgorici nakon utakmice, i to je prilika da provjerimo mlade igrače koje dolaze, što sada, što poslije ovog ciklusa”, zaključio je selektor Crne Gore.

Send this to a friend