Vaterpolo

Uskoković kompletirao ekipu: Cilj je plasman u drugu fazu

Crnogorska vaterpolo reprezentacija (do 20 godina) kompletirala se prije dva dana i sve su prilike da će Aleksa Ukropina i Đuro Radović, dva ljevaka, koja su sa senorima nedavno završila sa obavezama u Budimpešti, biti spremna da odgovore izazovima. Vaterpoliste, koji su okupljeni oko trenera Veljka Uskokovića, od 5. avgusta očekuje SP u Beogradu.

“Nakon turnira u Boru sa pripremama smo nastavili u Kikindi. Sa nama su Radović i Ukropina i vjerujem da imamo dovoljno vremena da ih osvježimo i kroz međusoban rad i trening utakmice sa Kanadom i Asutralijom, uklopimo u sistem. Raduje činjenica da su silno motivisani za obaveze koje nas očekuju”, istakao je Uskoković.

Naši reprezentativci sjajno su odigrali protekle sedmice u Boru. Pobijedili su Italiju, Sjedinjene Američke Države, u finalu Hrvatsku i to oslabljeni, ali motivisani da u prvim kontrolnim utakmicama iskažu kvalitet.

“Turnir u Boru je pokazao da se imamo pravo nadati dobrom rezultatu. Takođe je turnir pokazao da će predstojeće Svjetsko prvenstvo biti izuzetno uzbudljivo sa nikad većim brojem kvalitetnih ekipa”.

Uskoković je u prvim i jedinim zvaničnim provjerama pred SP bio zadovoljan urađenim poslom, ali vidio je i stvari koje se do premijernog meča u Beogradu moraju ispraviti.

“Vrijeme do početka takmičenja ćemo iskoristi da osvježimo kompletnu ekipu i ispravimo neke stvari koje nijesu najbolje funkcionisale na turniru u Boru”.

„Crveni“ su u posljednji čas kroz vajld-kard dobili šansu da nastupaju na SP. Zbog toga su kasnile pripreme.

“Brazil nije otišao na SP, zauzeli smo mjesto ove reprezentacije, u najtežoj smo mogućoj grupi. Sa nama su Hrvatska, Holandija, Španija i Japan. Vjerujem da u ovoj konkurenciji možemo obezbijediti jedno od prva tri mjesta koje vodi dalje. To nam je primarni cilj”.

Raduje što su svi zdravi.

“Hrabri pred početak šampionata što nemamo povreda i svi rade na najbolji način”.

Send this to a friend