Vaterpolo Vaterpolo šampionat

Uzbudljiva borba za titulu

Primorac je u odbrani pokazao klasu, Aleksandro Kralj je sa gola pružao potrebnu sigurnost i rezultat nije izostao. Kotorani su za dva gola bili bolji od Jadrana u Herceg Novom, izjednačili rezultat na 1:1 i najavili uzbudljivu finalnu seriju za titulu prvaka Crne Gore.

Uspjeli su kotorski vaterpolisti da zaustave tranziciju, najjače oružje Novljana, a u finišu natjeraju protivnika na pogrešne pasove što je direktno uticalo ili pomoglo da sačuvaju zalihu i utakmicu mirno privedu kraju. Ovakav epilog mogao se možda naslutiti poslije prve utakmice u kojoj su Kotorani ispustili pobjedu na 33 sekunde prije kraja kada je Dimitrije Obradović pogodio za 10:10. U penal-ruletu, koncentracija je izdala igrače Sandra Sukna.

Snaga odbrane

“Utakmica je bila zahtjevna, sa malim brojem golova, a sa dosta plivanja i duela. U nekim trenucima kao da smo svi stali sa igrom, ali to je ta doza opreznosti koja je potrebna u ovakvim mečevima. Odbrane su bile čvrste i žestoke, a mi smo uspjeli da nadoknadimo brejk iz prve utakmice, pa je trka za titulu postala interesantna. Nadam se da će ostali mečevi biti jednako interesantni za gledanje. Posebno me raduje kvalitet igre”, kazao je Marko Gopčević, kapiten Primorca.

Snaga Kotorana je i mladost, a odličan rad hrvatskog stručnjaka došao je do punog izražaja. Bljesnuli su mnogi igrači, a neki od njih potvrdili kvalitet. Dominantnost na poziciji centara (Miroslav Perković iznudio je u dva meča devet isključenja i dva peterca, postigao dva gola) donijela je Primorcu ekstra bonus, za koji Jadran nije imao prava rješenja. Uz sve to – Filip Klikovac, tek što je stigao da pomogne Primorcu, iskustvom, a u posljednjem meču i sjajnim odnosom u odbrani, značajno je pomogao ekipi da se vrati na pravi put.

Pad koncentracije

Da li je Jadran podbacio u drugom meču?

Ako kažemo da jeste, onda bi umanjili sjajnu igru Kotorana. Činjenica je da su bili daleko od idealne igre – slaba realizacija napada sa igračem više (9-2), ishitrenost i brzopletost, nesnalaženje u odlučujućim momentima, udaljila ih je od željenog cilja. A cilj je bio trijumf, od kojeg u najavi nijesu bježali. Ali, u bazenu je bila druga priča.

“Protivnik je pokazao da rezultat iz prve utakmice nije bio slučajan, kao i sve što su pokazali u ovoj sezoni. Imali smo loš procenat realizacije napada, plus nekoliko nesretnih golova koje nijesmo navikli da primamo. Došlo je do pada koncentracije na kraju kada se lomio rezultat i kada smo imali šansu da vratimo utakmicu. Imali smo nekoliko pogrešnih pasova, ali idemo dalje, vrlo brzo čeka nas novi meč”, poručio je Marko Petković, kapiten novljanske ekipe.

Samo tri gola u posljednje tri četvrtine možda i najbolje opisuje koliko malo su pružili u ofanzivi. Jadran je bio neprepoznatljiv, ali Jadran je toliko puta do sada pokazao da iz pouka najbolje uči. Na stručnom štabu i igračima je novi zadatak i izazov koji ih čeka 10. maja u Budvi.

Send this to a friend