Vaterpolo Miroslav Perković pokušava da ostane u formi

Naš vaterpolista u nedostatku tegova trenira sa bidonima i flašama od vode

“Više treniram, više spavam, izdržavam kako moram, klasika od dana. Malo je dosadno, monotono…Ali moramo da izdržimo za naše i dobro svih drugih”, kazao je Miroslav Perković, super talentovani vaterpolista Primorca i momak koji je prije pauze sa nacionalnim A timom nastupao na turniru u Njemačkoj.

Predaje nema, kukavica niko nije, a vaterpolo koji je u zamahu, tek čekaju najbolji dani.

“U Kotoru je do sada sve ok, situacija je pod kontrolom. Nadamo se da će što prije ovo da prođe i da ćemo početi zajedno da radimo i nastavimo gdje smo stali.”

Trening u bazenu rijetko koja vježba, koliko god da je igrač aktivan, može da zamijeni. Rad u kućnom ambijentu je specifičan.

“Mislim da će se vaterpolisti, nakon svega, najteže vratiti u formu. Zato se nadam da će i ova situacija što kraće da potraje baš zbog toga. Pokušavamo svi da uskladimo treninge, valjaće nam kada sve ovo stane i počnemo sa radom u bazenu.”

Šta sve mogu vaterpolisti kod kuće da urade po pitanju održavanja kondicije?

“Najviše što radimo je kardio trening, trčanje, vožnja bicikla, nordijsko skijanje, a onda i statične vježbe. Radimo sklekove, trbušnjake, vježbe za leđa, pripomažemo se, u nedostatku tegova, bidonima i flašama od vode. Improvizujemo, ali tako je kako je, nijesmo jedini koji ne mogu da treniraju. Moramo zaista da se trudimo i da se što bolje vratimo kada dođe vrijeme.”

Opasnost prijeti od nagomilavanja kilograma.

“Pogotovo se ja pazim, jer baš brzo kilograme dobijam. Zato treniram više.”

Plan i program rada na dnevnom nivou dobijaod reprezentacije.

“Od reprezentacije dobijamo program rada i možemo puno toga da kombinujemo. Samo što prije da krenemo sa zajedničkim radom. Nema toga ko se nije uželio sporta. Siguran sam da nikome volja neće faliti.”

U trenutku kada je sport stao, vaterpolo reprezentacija Ćme Gore bila je u naponu snage. Od januara, kada su ,,ajkule” osvojile srebro na Evropskom prvenstvu, svi oblaci sumnje su nestali.
Selektor Vladimir Gojković uspio je sa podmlađenim timom, sa nekim novim imenima, da dođe do formule uspjeha. Šansu je pružio na turniru u Njemačkoj i super talentovanom centru ekipe iz Kotora.

“Zadovoljan sam baš. Poziv od selektora Gojkovića je čast i podstrek, a momci su me super prihvatili”, istakao je Miroslav Perković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pomorac
Gost
Pomorac

Procitaj i koju knjigu…ne samo tegovi i bidoni. Moze ti zatrebat.

Send this to a friend