Vaterpolo Treninzi

Vaterpolisti Crne Gore na okupu

foto: wpolo.me

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore nakon dva mjeseca pauze zbog pandemije koronavirusa od danas je ponovo na okupu.

Seniori su se okupili na bazenu Instituta Igalo gdje su počeli sa treninzima u uslovima koje je propisalo Nacionalno koordinaciono tijelo. Izabranici Vladimira Gojkovića zbog trenutne situacije u svijetu, i velikog broja otkazanih takmičenja, će ljeto provesti radeći u Crnoj Gori.

Radilo se u dvije grupe. U prvoj su bili Aleksandar Ivović, Stefan Vidović, Vlado Popadić, Stefan Pješivac, Vladan Spaić, Dimitrije Obradović, Nikola Moskov, Aleksa Ukropina i Đuro Radović, i sa njima su radili Vladimir Gojković i pomoćni trener Miodrag Matković. U drugoj grupi sa kojom su radili pomoćni treneri Zoran Ivanovski i Milan Ćirović bili su Draško Brguljan, Dejan Lazović, Dragan Drašković, Slaven Kandić, Petar Tešanović, Dušan Banićević, Uroš Vučurović, Dušan Matković, Aljoša Mačić i Miroslav Perković.

Uskoro ce im se prikljuciti Uroš Čučković i Bogdan Đurđić.

“Drago nam je što je stanje u Crnoj Gori dosta dobro. Oni koji su vodili ovu borbu su uspjeli na pravi način da se izbore sa situacijom, i da nas vrate normalnim aktivnostima. Radimo po upustvima koje smo dobili, devet do deset ljudi u bazenu, mrad bez kontakta, što nam sada i ne treba. Igrači su imali dugu pauzu, i moramo biti oprezni zbog povreda. Nadam se da ćemo u naredne dvije sedmice momke uspjeti da spremimo za veći napor i vjerujem da ćemo imati dosta prostora za rad. Planiramo da napravimo širu bazu i radimo tokom ljeta. Ali, da sačekamo prvo na odluku Stručnog savjeta oko prvenstva i na aktivnosti klubova tokom ljetra, pa ćemo prema tome definisati plan”, poručio je Gojković.

Povratak u bazen sa nestrpljenjem je čekao i kapiten Draško Brguljan.

“Radili smo kod kuće u protekla dva mjeseca, ali samo suve treninge, a poznato je da nam je voda potrebna. Zato smo se uželjeli ovakvog rada. Danas smo krenuli, treniraćemo po grupama, bolje išta, nego ništa. Važno je da se plivački spremimo i radimo na fizičkim stvarima. Trebaće nam nekoliko sedmica da uđemo u ritam, nakon pauze koju, siguran sam, niko nikad nije imao, osim ako je u pitanju bila povreda. Imamo ljeto ispred sebe, polako ćemo da ulazimo u treninge, a onda za neku sedmicu možemo početi sa ozbiljnijom pričom. Mislim da je ok jedno ljeto da provedemo samo u radu i da će sve ovo posebno koristiti mlađim igračima. Nadam se da će se granice uskoro otvoriti i da ćemo, možda, imati priliku da odigramo neku prijateljsku utakmicu. Bilo bi baš dobro da u oktobru odigramo meč sa Hrvatskom, pokušamo da pobijedimo i plasiramo se na završni turnir Svjetske lige”, zaključio je Brguljan.

Send this to a friend