Vaterpolo Aleksandar Ivović i ostali momci Vladimira Gojkovića ovo ljeto iskoristiti za da zajedno treniraju u Crnoj Gori

Vjerujem u ovaj tim, ajkule će u Tokiju jurišati na medalju

foto: Aleksandra Krupanič

Da nije bilo virusa koji je zaustavio planetu, “ajkule” bi sada već bile u žestokom ritmu priprema za Olimpijske igre u Tokiju. Ipak, pandemija je magiju Igara pomjerila za 2021, a jedan od najboljih vaterpolista planete i jedan od lidera u reprezentaciji Crne Gore Aleksandar Ivović u svemu tome vidi i pozitivnu stranu.

“Do sljedeće godine naši mladi igrači imaće još više iskustva”, poručio je Leka za portal “Total-waterpolo”. “Vjerujem u ovaj tim, njegov stručni štab i mislim da na Olimpijskim igrama ponovo možemo da se borimo za medalju”.

A ne tako davno malo ko je vjerovao u “ajkule”, mnogi su smatrali da je Crna Gora sada daleko od svjetskog vrha, ali su Ivović i drugovi početkom godine u Budimpešti pokazali karakter i neki novi pobjednički šmek.

“Da, godina je krenula zaista sjajno i na Evropskom prvenstvu smo osvojili bronzanu medalju, iako smo imali najmlađi tim”, podsjetio je naš vaterpolista. “Mnogi naši mladi i talentovani igrači su pokazali potencijal. Uz sve to, zaista imamo sjajnu atmosferu u ekipi”.

Crnogorski “broj devet” još jednom se dotakao narednih Olimpijskih igara…

“Naravno, i u Tokiju će biti teško, kao što je bilo ranije. Srbija, Hrvatska, Italija, Španija i Mađarska će ponovo biti ozbiljni rivali u borbi za medalje”, dodao je Leka i potencirao. “Da, mislimo na Tokio, ali idemo korak po korak još se nismo kvalifikovali za Igre i trenutno je to naš glavni cilj”.

A prije Tokija “ajkule” su tri puta osjećale miris medalje i svaki put su zastale na korak od nje na četvrtom mjestu. Ivović se prisjetio i tih bolnih duela.

“Tri puta smo gubili meč za bronzu, ali stići do polufinala na tri uzastopna učešća na Olimpijskim igrama je značajno dostignuće, čak i bez medalje”, smatra Ivović. “Najviše žalim zbog utakmice za bronzu u Londonu igrali smo odlično te godine i na početku posljednje četvrtine imali tri gola prednosti, ali je Srbija uspjela da pobijedi. Presudio je individualni kvalitet njenih igrača”.

Zbog pandemije virusa “Kovid-19” za naše vaterpoliste u ovoj godine više neće biti zvaničnih mečeva, pa će Aleksandar Ivović i ostali momci Vladimira Gojkovića ovo ljeto iskoristiti za da zajedno treniraju u Crnoj Gori.

Send this to a friend