Vaterpolo

Znamo kvalitete Italije, uz pune tribine do pobjede nad Azurima

Selektor crnogorskih vaterpolista Vladimir Gojković očekuje težak meč protiv Italije na startu FINA/LEN Svjetske lige, ali da vjeruje u jaku podršku sa tribina.

“Ajkule” će protiv velikog rivala pokušati da na startu ovog takmičenja upišu važne bodove.

“Prije tri sedmice smo saznali rivale. Znamo kvalitete Italije, samo im jedan igrač nije došao. Igramo pred svojom publikom i vjerujemo da imamo svoje šanse. Ako budemo na nivou od ljetos, možemo do pobjede. Ne očekujem da njihov rezervni centar ima veću minutažu, u odnosu na Aikardija. Odigrali su Evropsko prvenstvo na taj način. Imaju bekove koji ulaze na centarske pozicije, tu je Španac Molina izuzetan. Pokriveni su odlično na svim pozicijama”, rekao je Gojković uoči današnjeg treninga nacionalnog tima.

Mlađan Janović odlično poznaje kvalitete Italijana. Sa mnogima od rivala igra zajedno u klubu.

“Počela je Liga šampiona, kao i prvenstvo Italije. Ubitačan je ritam srijeda-subota. Međutim, lijepo je doći kući i igrati protiv Italije, selekcije koja je među četiri najbolje na svijetu. Nadam se da ćemo im pružiti dobar otpor. Na kraju, igramo kod kuće i nadamo se pobjedi. Italija dolazi sa jakim timom. Igram u klubu sa pet njihovih igrača i znam da mogu da pokriju skoro svaku poziciju. Došli su samo sa jednim centrom, što znači da će igrati brzo. Čeka nas težak posao, ali imamo prednost domaćeg terena, koju moramo da iskoristimo”, poručio je Janović.

Draško Brguljan uzda se u pune tribine bazena u Podgorici.

“Nema dileme da će biti težak meč. Italijani su došli u najjačem sastavu, koji je igrao na Evropskom prvenstvu. Vratio se Aikardi na centarsku poziciju. Biće motivisani, kao i mi jer znamo šta nosi Svjetska liga ove sezone. Očekujem pune tribine i dobru atmosferu”, rekao je Brguljan.

Crna Gora i Italija igraće sjutra od 18 sati.

Send this to a friend