Vaterpolo

Znao sam kako šutiraju Italijani iz Verone, ali peterci su uvijek rulet

foto: wpolo.me

Dejan Lazović zaustavio je dva šuta italijanskih reprezentativaca (Gala i Filjolia) u penal ruletu prve utakmice kvalifikacija za F8 Svjetske lige.

I on je, uz Aleksandra Ivovića, bio najzaslužniji za pobjedu “ajkula” od 11:8.

“Igrao sam sa obojicom dvije sezone u Veroni, otprilike sam znao kako će da šutiraju, ali peterci su uvijek rulet, u kojima sreća presuđuje. U ovom slučaju, sreća je bila u našu korist”, kazao je Lazović koji godinama uspješno brani za Veronu.

“Crveni” su skoro tri i po minuta posljednje četvrtine bili u prednosti sa igračem više nakon što je Rencuto isključen bez prava zamjene. Tri napada su propustili i neočekivano ušli u peterce.

“Mi smo lošije počeli, Italijani vodili 4:2, stizali smo minuse, vratili se, što nije bilo lako. Italija je kvalitetna ekipa, sa vrhunskim pojedincima, a lično sam ponosan na saigrače što su uspjeli da se vrate. Nije lako kada gubite dvije i po četvrtine. Istina, imali smo šansu da završimo utakmicu pobjedom, ali, što je tu je, nijesmo iskoristili, kasnije su bili peterci i to je to”, kazao je Lazović.

Selektor Vladimir Gojković za premijerni meč novoformiranog takmčenja nije mogao da računa na dva ljevaka Đura Radovića i Aleksu Ukropinu. Očekuje se da prvi, član Jadran Carina, za tri sedmice počne da igra, Ukropina, koji je stigao u OSC kod kapitena ,,ajkula” Draška Brguljana, vjerovatno će u decembru upisati prve minute u novom klubu.

Send this to a friend