Evropa

Asanž u ambasadi vozio skejt, svađao se sa obezbjeđenjem…

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž nalazio se u ekvadorskoj ambasadi u Londonu od 2012. Uhapšen je u četvrtak, a malo se zna o tome kako je provodio vrijeme u diplomatskom predstavništvu te južnoameričke zemlje.

U medije je isplivao snimak na kom su zabilježeni neki trenuci Asanžovog boravka u ambasadi.

U periodu do 2017. za obezbjeđenje i postavljanje kamera u ambasadi bila je zadužena španska firma iz Kadiza. Snimak koji su zabilježile njihove bezbjednosne kamere pokazuju Asanža kako pokušava da vozi skejt, a zabilježeno je i ko su bili gosti u “domu“ Australijanca.

<<<Džulijan Asanž uhapšen po nalogu SAD-a<<<

Kako navodi “El pais“, španskoj kompaniji dato je zaduženje za postavljanje nadzornih kamera kada je stigao. Kamere su postavljene u nekoliko soba, a firma je slala izvještaje o tome ko su mu bili posjetioci.

“Ubijao je vrijeme“ sa svojim saradnicima, ali su se zaposleni u ambasadi sve ćešće žalili na njegovo ponašanje.

Tokom tog perioda, njegov odnos sa obezbjeđenjem se pogoršao, a Asanž je u nekoliko navrata sa njima ušao u sukob.

Aktivisti su ambasadu koristili za sastanke sa Asanžom, čak i tokom vikenda.

Na snimku je, između ostalog, zabilježen i trenutak jedne od takvih rasprava. Kako se navodi, Asanž je želio da održi sastanak, što obezbjeđenje nije dozvoljavalo. Insistirali su da posjetioci odu, ali su oni to odbili.

Upozorio je na to da se ispred nalazi britanski policajac, a prag je zapravo granica između ekvadorske i britanske teritorije, što znači da bi tu Asanž mogao da bude uhapšen.

Asanž je, međutim, odlučio da taj trenutak želi da zabilježi, pa je uzeo kameru u ruke, koju je obezbjeđenje pokušalo da mu otme. Na kraju, uslijedio je i dolazak ambasadora, pa se situacija tek tada smirila.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Ništa iznenađujuće. Tip je dripčina obična pa se tako i ponaša. Silovatelj i Putlerov špijun.. Sad nek vozi skejt u Sent Kventinu, ako mu basta.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ovaj tekst na naslovnoj strani, a Nikolaidisova kolumna u kojoj brani Asanža u zapećak ? Da je Anderej u kolumni napao crkvu, ne bi se sa naslovne skidao danima.

Goran
Gost
Goran

Nikolaidis brani Asanža?Došlo zadnje vreme…

Ipsis
Gost
Ipsis

Ovo je vrh..coek objavio najvece korupcionaske afere,sto se cini u svijetu,ko koga spijuira,ubija,dje stradaju nevini civili..i sve to objelodanjeno,i sad je on kriv jer su to tajni podaci,a sto se cinjelo..macku o rep:-):-)kukavice crna..orvelovo vrijeme doslo

Vale
Gost
Vale

Nije mu ga bilo lako 7 godina u dvije sobe, a ovo hapšenje dokazuje da na zapadu nema demokratije no čisti fašizam umotan u oblande demokratije.

Dirigent
Gost
Dirigent

Svako bi izludio da ne izlazi vani tolike godine. Dobar je kakvi bi mi bili sto komentarisemo..

KotoRiina
Gost
KotoRiina

Covek je objavio izmedju ostalog da su klintonovii direktno ucestvovali u najbestijalnim pedofilskim orgijama. Sasvim je jasno da ga je london kao usa chedo na kraju uhapsio.

Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

Vasington je cedo Londona.

Titograđanin
Gost
Titograđanin

Što je loše uradio? Vozio skejt. To je gore nego da je atomsku bacio, jel tako?

Kako je śutra
Gost
Kako je śutra

Vele..da ovako branka milic po citav dan vozi rolere i skejt kroz ambasadu srbilje

Mućak
Gost
Mućak

Ovako ce i Milo i Duskoo vozit skejt u Albnku ambasadu u London.

Jovanka
Gost
Jovanka

Vozio je skejt, a zatvoren 24h? Ovo je za dozivotnu pa ne bilo vozit skejt!!!

Marko
Gost
Marko

Kakav uzas,pokusao je da vozi skejt u sobu,nije htio da istjera prijatelje koji su mu dosli u posjetu,uzas pravi…. A maknite se sa americkom propagandom koji pokusavaju da ga ocrne i tako opravdaju njegovo hapsenje! Covjek je otkrio razmjere americke spijunaze i kontrole u svijetu,i trebao bi da je proglasen herojem!

Već viđeno
Gost
Već viđeno

Hapšenje? Ovako ide opravdavanje prije ubijanja. Više ih znamo napamet. Npr: uskoro će mu naći milione na neimenovanoj banci, biće svjedoka da je tražio ili lično ubio ili bar zlostavljao nekoga, da to nije onaj pravi, dobri Asanž, nego neka mrcina koja se uživjela u ulogu i zaslužio je sudbinu koja mu se sprema.

Dog
Gost
Dog

Ako se neko usprotivi establismentu i time uspije da ih ugrozi na neki nacin, obicno zavrsi kao ludak, otpadak sistema. Sistem kontrolisu bogati pojedinci koji su ustvari teske ljige i prevaranti, i tako je svuda. U ostalom imate takav primjer u svom dvoristu!

Send this to a friend