Evropa

Berluskoni: Ne potcjenjujte Kovid-19

Bivši italijanski premijer i biznismen Silvio Berluskoni, istakao je da kovid-19 ne treba potcjenjivati ​i dodao da ne želi da Italijani dožive ono kroz šta je on prošao.

Bivši italijanski premijer zarazio se koronavirusom u septembru zbog čega je bio hospitalizovan deset dana.

“Očigledno je da imam pomalo umora, koji je zajednički za sve one koji su prošli ovu bolest“, rekao je Berluskoni (84) za Republiku.

U Italiji se broj slučajeva kovid-19 u petak i subotu povećao na preko 19.000, a Vlada će odobriti novi set restriktivnih mjera koje bi trebalo da budu korisne kako bi se izbjegla nova blokada zemlje.

“Muči me što toliko Italijana može da iskusi ono što sam prošao: patnju zbog bolesti, strah za svoju porodicu i prijatelje, čemu se dodaje bol zbog gubitka voljenih i briga za ekonomsku propast porodica i preduzeća“, naglasio je Berluskoni i dodao da je “nažalost, drugi talas bio predvidiv, već sam mnogo puta upozoravao na ovaj ozbiljan rizik”.

Danas je svako potcjenjivanje neprihvatljivo. Potrebna nam je najveća odgovornost svih i predanost u poštovanju pravila. Isto važi i za javne vlasti koje bi trebalo da ograniče štetu za proizvodni sistem. Spremni smo da pomognemo u ovoj situaciji”, kazao je Berluskoni.

Send this to a friend