Evropa

Britanska policija: Kamion sa 39 tijela vjerovatno stigao iz Belgije, a ne Bugarske

Foto: Twitter

Britanska policija saopštila je da vjeruje da je kamion u kojem su pronađena tijela 39 ljudi stigao u englesku luku Purflit trajektom iz belgijske luke Zebriž.

<<<U kamionu u Engleskoj nađeno 39 tijela<<<

Iz policije Eseksa ranije je saopšteno da je kamion stigao iz Bugarske, ali su iz bugarskog Ministarstva spoljnih poslova kazali da je vozilo u Bugarskoj registrovano 19. juna 2017. godine i da je napustilo zemlju dan kasnije.

Iz Ministarstva ističu da vozilo pripada kompaniji koja je u vlasništvu jedne žene iz Irske.

U saopštenju se dodaje da se kamion nije vraćao u Bugarsku nakon 20. juna 2017. godine.

Policija Eseksa saopštila je da su u prikolici pronađena tijela 38 odraslih osoba i jednog tinejdžera.

Tokom dana uhapšen je dvadesetpetogodišnji državljanin Sjeverne Irske, koji je vozio kamion. On je osumnjičen za ubistvo.

Iz policije ističu da je kamion u Britaniju stigao preko ostrva Anglsi u subotu, 19. oktobra.

Zamjenik šefa policije Pipa Mils izjavila je da je prvi prioritet identifikovanje žrtava, ali da se očekuje da će taj proces dugo potrajati.

Državna kriminalistička agencija saopštila je da je poslala službenike kako bi pomogli u otkrivanju organizovanih kriminalnih grupa koje bi mogle biti povezane sa ubistvima.

Bugarski premijer Bojko Borisov izjavio je da Bugarska nije povezana sa tragedijom i da Sofija sarađuje sa britanskim vlastima na sprovođenju istrage.

On je potvrdio da je kamion registrovan u Bugarskoj 2017. godine, ali je naglasio da vozilo od tada nije ponovo ulazilo u zemlju.

Tijela su otkrivena u ranim jutarnjim satima, nakon što su pripadnici hitnih službi upozoreni na kamion u Grejsu, oko 32 kilometara istočno od Londona.

Send this to a friend