Evropa Novi premijer UK se prvi put obratio naciji

Džonson obećao da će štititi građane, socijalnu zaštitu popraviti jednom i zauvijek

Novi premijer Velike Britanije Boris Džonson u prvom obraćanju naciji sa te pozicije imao je nekoliko važnih poruka.

“Nakon tri godine neosnovane sumnje u sebe, vrijeme je da se stvari promijene. Moj posao je da vas zaštitim, ili vaše roditelje, ili vaše bake i djedove, kako ne bi morali da prodaju kuću da bi platili troškove njege.  Krizu na planu socijalne zaštite ćemo popraviti jednom i zauvijek”, naglasio je Džonson, prenosi BBC.

Kaže da je u pripremi “za budućnost nakon Bregzita”  vrijeme da ne gledaju na rizike, već na mogućnosti koje su pred njima.

“Ova Vlada će raditi sve da Ujedinjenom Kraljevstvu obezbijedi liderstvo kakvo zaslužuje”, poručio je Džonson.

On se prethodno se sastao Kraljicom Elizabetom koja je i zvanično potvrdila njegovo imenovanje na tu funkciju.

Tokom ceremonije poznate kao “rukoljub” kraljica Elizabeta Druga je pozovala Džonsona da stane na čelo vlade. On je prihvatio poziv kraljice.

M.D. 

8

avatar
1000
5
3
0
 
7
ZETA slavnaMajkaSamoSvojGadafiSrbi su Turci
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ZETA slavna
Gost
ZETA slavna

Napravic taman ko Milo Djukanistan…650 000 stanobnika na bogastviu Crne Gore socijala 100 eura

Majka
Gost
Majka

Koliko ima jos vremena da nasi vojnici budu dobro? . Dal znate pravu istinu ? Kada ste ih poslednji put posjetili????? Mozda ste upravo uzletjeli……..da vidite koliko ih je na broju??? Nek Vam je djeco dragi Bog uz vas da vas sacuva

Gadafi
Gost
Gadafi

Ništa ti nećeš napraviti.

Srbi su Turci
Gost
Srbi su Turci

Oli vratiti Kosovo srbiji?

SamoSvoj
Gost
SamoSvoj

Naravno da nece vratiti KiM Srbiji kao sto nece niti jednu zemlju na Balkanu pustiti da sama odlucuje bilo sta nego ce svoju spoljnu politiku koristiti da mi zivimo gore a u korist svojih stanovnika GB. I Izat ce iz EU ne plativsi ni centa to im obeca i Tramp prije mjesec dva(pruzio im je ruku kako rece kada ih… Više »

ZETA slavna
Gost
ZETA slavna

Pitaj biednice za Metohiju koja je vazda bila Crnogorska ?

expert123
Gost
expert123

Juce je bila aktuelna tema izbora Borisa Dzonsona za lidera konzervativaca odnosno vigovaca.Bilo je rijeci i o bregzitu bez dogovora . Medjutim, ako britanski parlament bude o tome glasao Dzonson nema o tome potrebnu vecinu. Ni svi konzervativci nisu za takvo rjesenje a kamoli laburisti.Uopste to nece biti lako izvesti. Gore se potkrala greska konzervativci se u Britaniji zovu torijevci… Više »

Окле
Gost
Окле

Eксперт, ни једно рјешење Енглезима не одговара, Тереза их је имала на претек. Џонсн је доведен да начини Брекзит без договора, то је ваљда очигледно. То је управо оно што ће довести УК и ЕУ у скоб. УК је свјесно тога зато гризе на гаополитичкој сцени, па чак тражи боље односе са тредиционалним противницима као Русија. Шта ће бии не… Više »

Send this to a friend