Evropa

Džonson: Sprovešćemo Bregzit, nema više ako, ali i možda

“Uspjeli smo. Izvukli smo je, zar ne? Izašli smo iz ćorsokaka” – tim riječima se Boris Džonson obratio pristalicama nakon pobjede na izborima u Velikoj Britaniji. Pobjede koja je bila mnogo ubjedljivija nego što se većina analitičara usudila i da predvidi.

Džonson se u Bekingemskoj palati sreo sa kraljicom Elizabetom Drugom, a potom se vratio u Downing Street.

“Želim da čestitam apsolutno svima koji su učestvovali u obezbjeđivanju najveće većine Konzervativaca još od 50-ih godina”, rekao je Džonson jutros u sjedištu stranke, prenosi portal Euronews.

<<<Velika pobjeda Borisa Džonsona, Bregzit do kraja januara<<<

<<<Korbin razočaran rezultatima izbora, najavio povlačenje sa čela Laburista<<<

A potom je upitao: “Sa ovim mandatom i ovakvom većinom, šta ćemo, napokon, moći da učinimo”, a pristalice su počele da uzvikuju “Završiti Bregzit”.

Džonson, foto: Twitter

Džonson je rekao da su političari potrošili posljednje tri godine.

“Ja ću da prekinem sve te gluposti… Završićemo sa Bregzitom do 31. januara, nema više AKO, ALI i MOŽDA”, kategoričan je bio Džonson.

Torijevci su na izborima dobili 364 mandata, a za većinu u parlamentu bilo im je potrebno 326.

Ž.N.

8

avatar
1000
6
2
0
 
7
Bivsi profesorCheesePreko MoraceEU fanPrč
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cheese
Gost
Cheese

Ovim je zadat udarac svim neoliberalnim idiotima po EU, i ovo je prva cigla koja je ispala iz zida zvanog EU. Eu je fundamentalno antidemokratska tvorevina i kao takva ne moze da postoji. Gotova je.

Preko Morace
Gost
Preko Morace

Hahha kako ih prevesla faraz, ladno im coek uvali pricu o brexitu, i $utradan po zavrsetku referenduma javno objavi kako je svjesno obmanuo sve one koji su bili za..A sad osvoji 0 mandata, ali je obavio glavni dio posla..Naivni britanci..Bojat se da ce dugorocno zazalit zbog odluke..Eto im ga sad..

Cheese
Gost
Cheese

Njegovi biraci su glasali Konzervativce jer ih je Farage pozvao. Nema to veze sa nekakvim preveslacima. Radi se o tome da su Britanci rekli NE unistavanju tradicionalnih nacionalnih drzava. A uskoro ce i Francuzi i EU je gotova. U stvari, EU je gotova samo im to jos niko nije rekao. Pored SAD sa jedne i Rusije i Kine sa druge… Više »

EU fan
Gost
EU fan

Uzas jedan

Prč
Gost
Prč

Aj sa srecom i svi da vam vize uvedu da nidje ne mozete preko dvije nedjelje ostati pa tamo na ostrvo se igrajte sami sa sobom

Bivsi profesor
Gost
Bivsi profesor

A to je za UK veeeliki problem ako bi im se vize uvele..shvatas li jado da je njihov pasos najjaci u svijetu?

KapetanRitzudis
Gost
KapetanRitzudis

Prozapadna alijansa je trula koliko god se neki upirali da to zamaskiraju,a totalni raspad ce uslijediti brze nego sto se ocekuje.

Lale
Gost
Lale

Tako je Borise !

Send this to a friend