Evropa

Džonson: Vidio sam hrabrost, pobijedićemo koronavirus

Britanski premijer Boris Džonson napustio je bolnicu nakon što je prošle nedjelje završio na intenzivnoj njezi zbog komplikacija uzrokovanih koronavirusom.

On je hospitalizovan prošle nedjelje zbog povišene temperature i simptoma covida-19 koji su trajali desetak dana. U bolnici je proveo tri dana na intenzivnom odjeljenju nakon što mu se stanje po prijemu u bolnicu St. Tomas pogoršalo.

Nije poznato kad će se vratiti na posao.

Džonson se juče poslijepodne obratio putem Twittera.

“Danas sam napustio bolnicu nakon nedjelju dana u kojem mi je NHS spasio život, to nije upitno”, rekao je Džonson na snimku.

Zahvalio je svima u Ujedinjenom Kraljevstvu zbog, kako je kazao, žrtve koju podnose u borbi s koronavirusom.

Pozvao ih je na nastavak borbe protiv koronavirusa.

“Ako možemo spriječiti da NHS bude prenatrpan bolesnima, onda ne možemo izgubiti. U posljednjih nedjelju dana vidio sam pod kojim su pritiskom bolnice. Vidio sam hrabrost, ne samo kod doktora i sestara, nego kod svih”, rekao je britanski premijer.

On je dodao da ti ljudi dolaze na posao i rizikuju zarazu smrtonosnim virusom. Zahvalio je svim doktorima i medicinskim sestrama.

“Razlog zbog kojeg je moje tijelo počelo dobijati dovoljno kisieonika je to što su u svakom trenutku dana i noći bili tamo, razmišljali, preduzimali mjere koje su mi trebale. Pobijedićemo koronavirus i pobijedićemo ga zajedno”, poručio je premijer Britanije.

Prema najnovijim podacima, od covida-19 je dosad u Britaniji umrlo 10.612 ljudi.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
Narcis ZgubidanNema vezaEpidemija
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Imate humor,glumce,nauku,najbolju na svijetu,ali političare veoma lukave i to mi se ne sviđa,ipak svi vas u svijetu mnogo cijene,i to sa razlogom.

Nema veza
Gost
Nema veza

Baš mi je drago što ste ozdravili kao prvo a kao drugo sada imate prvoklasne informacije o čemu se radi i nadam se da će vaše buduće odluke biti donošene u skladu stim.

Epidemija
Gost
Epidemija

Ah, ovaj je sigurno putovao u Kinšasu, ili ima temperaturu.

Send this to a friend