Evropa

Erdogan upozorava Siriju: Ovo je tek početak

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan zatražio je da se snage sirijske vlade na sjeverozapadu te zemlje povuku do linija koje je odredila Turska, upozorivši da su gubici koje su sirijske snage pretrpjele u napadima Turske i pobunjenika “samo početak”.

Ljudski gubici i gubici u opremi sirijskog režima su samo početak.

“Ako se ne povuku do granica koje je odredila Turska što je pre moguće, neće im glava ostati na ramenima”, rekao je Erdogan u govoru u Ankari.

On je, govoreći o turskoj operaciji Proljećni štit u Idlibu, koja je počela 27. februara, upozorio da će vojska sirijskog predsjednika Bašara al-Asada pretrpjeti teške gubitke, dodaje AP.

“Pokrenuli smo operaciju nakon što je 34 naša vojnika ubijena u Idlibu. Nećemo ostaviti bez odgovora nijednu kap krvi naših mučenika, koja je tamo prolivena. Već smo nanijeli najveću ikada štetu režimu, i ove žrtve su za njega samo početak”, naveo je Erdogan.

On je naglasio da ni Rusija ni Iran nisu mete Turske u Siriji.

“Turska ne cilja ni na Rusiju ni na Iran u Siriji. Mi samo uništavamo elemente Asadovog režima”, rekao je Erdogan, a prenela televizija NTV.

On je dodao da očekuje da druge zemlje pokažu poštovanje prema stavu Ankare, navodeći da je učešće u borbenim situacijama u Siriji bila volja naroda, a ne lični izbor rukovodstva te zemlje.

“Ponovo apelujem na Rusiju i Iran. Turska nema problem sa ovim zemljama u Siriji”, rekao je Erdogan dodajući da Turska nema pretenzije prema sirijskoj teritoriji, niti planove da tamo napravi uporište.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

Прво изјави:
“Ako se ne povuku do granica koje je odredila Turska što je pre moguće, neće im glava ostati na ramenima”
А онда:
rekao je Erdogan dodajući da Turska nema pretenzije prema sirijskoj teritoriji, niti planove da tamo napravi uporište.
И ти, и један политичар са којим се граничи ЦГ причате исте ствари, и исто ћете завршити.

Haris
Gost
Haris

Rusija💪💪💪

Send this to a friend