Evropa Merkelova poručila

Evropa će biti ujedinjena kada cio Zapadni Balkan postane dio EU

Evropa će biti istinski ujedinjena samo kada sve zemlje na Zapadnom Balkanu postanu članice Evropske unije, poručila je njemačka kancelarka Angela Merkel.

Merkel je govorila u Mađarskoj, na obilježavanju 30. godišnjice takozvanog “Panevropskog piknika” – simboličnog događaja koji je doveo do masovnog egzodusa stanovnika Istočne Njemačke na zapad, i konačno pada Gvozdene zavjese i približavanja zapadne i istočne Evrope, prenosi Glas Amerike.

Međutim, kancelarka je naglasila da evropsko jedinstvo neće biti zaokruženo dok se cijeli Zapadni Balkan ne pridruži Evropskoj uniji.

“Ako posmatrate stvari geostrateški i takođe pogledate mapu, vidjećete da će Evropa biti istinski ujedinjena samo sa državama Zapadnog Balkana”, rekla je Merkel novinarima u mađarskom gradu Šopronu.

Izjava nemačke kancelarke, kako prenosi evropsko izdanje američkog medija Politiko, predstavlja još jednu potvrdu posvećenosti Berlina proširenju Evropske unije, što je nepopularna ideja među nekim članicama EU i mnogim biračima u zapadnoj Evropi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Da nije bilo srbovanja to bi se dasilo već davno, Jugoslaviji je bilo nuđeno da uđe u EU i još novčanu pomoć da nam daju.

Sistem
Gost
Sistem

Tako je da smo 41′ bili na strani đe su sve komšije bile, bili bi Njemačka odavno, ne ni sad molili da nas prime. Ali to ovako kaži jasno.
Srećom tada je bila generacija koja je znala za obraz

Jack
Gost
Jack

Sumnjam Angelice

Dje je logika
Gost
Dje je logika

Ispade da ujedinjenje Evrope zavisi od njenog velikog procenta u stanovništvu i novcu i sirovinama koje su skoncentrisane u zapadnom balkanu.prije Ce biti da se nesto drugo iza brda valja.

Tomos
Gost
Tomos

Ovo nismo znali…

Europa
Gost
Europa

Konačno jedna pametna izjava. Sada je draga gospođo samo sprovedete u djelo , bez previše odlaganja.

Send this to a friend