Evropa Medvedev dao zeleno svjetlo

Gradi se Meridijan, nova veza između Evrope i Kine

Ruski premijer Dmitrij Medvedev odobrio je početak izgradnje novog autoputa, dugog 2.000 kilometara, koji će preko Rusije povezivati Evropu sa Kinom.

Autoput Meridijan će ići na zapad od granice Kine i Kazahstana i predstavljaće najkraći put za prevoz robe između Evrope i Kine, prenosi CNN.

Ovaj projekat je jedan od mnogih čiji je cilj poboljšanje infrastrukture i povezanosti u tom regionu, piše crnogorski Bankar.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev odobrio je prvu fazu projekta, koji će finansirati privatni investitori i država. Procjenjuje se da će u izgradnju autoputa biti uloženo oko 9,4 milijardi dolara.

Ruska agencija RIA novosti prenosi da je kupljeno 80 odsto zemljišta za prolazak autoputa.

Kineski predsjednik Si Đinping je 2013. godine pokrenuo inicijativu pod nazivom Pojas i put, globalni infrastrukturni program izgradnje luka, puteva i željeznica, kako bi se stvorili novi koridori za povezivanje Kine sa Azijom, Afrikom i Evropom.

4

avatar
1000
2
2
0
 
4
GringiJ .KonikTakuma Sato
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Konik
Gost
Konik

Do Kine za 2 sata.

Gringi
Gost
Gringi

Nije 200km pa za 2 sata nego 2 hiljade 15 sati voznje ko do Hamburga.

Takuma Sato
Gost
Takuma Sato

Znaci 9.4 milijarde za 2000 km a nas milijardu i kusur za 40km???

J .
Gost
J .

Drug, izguglaj kako izgleda trasa tog autoputa. Pocinje od granice Kazahstana i zavrsava na granici sa Bjelorusijom. Nema tunela. Nema visokih mostova. Elevacija terena 100 metara.
Naravno da ce cijena po km da bude 4.5 mil.

Send this to a friend