Evropa

Grčka zabranila okupljanja više od 50 ljudi

Grčka je od danas uvela privremenu zabranu okupljanja više od 50 osoba na javnim mjestima, a restorani i barovi u Atini i drugim mjestima moraju biti zatvoreni do ponoći radi suzbijanja rasta broja oboljelih od kovida 19.

Zamjenik ministra civilne zaštite Nikos Hardalijas rekao je da će ograničenje javnog okupljanja biti na snazi do 24. avgusta i da je uvedeno u dijelovima zemlje gdje je broj zaraženih u porastu.

Nešto ranije, grčki premijer Kirjakos Micotakis zatražio je od mladih da nose maske, podsjećajući ih da nisu imuni na novi virus i da bi mogli da zaraze svoje porodice.

Micotakis je naglasio da su nedavni podaci pokazali da je oboljenje kovid 19 počelo da se širi među mlađom populacijom i zatražio od onih koji se sa odmora vraćaju u veće urbane centre da nose maske.

“Nijedna mjera ne može zamijeniti ličnu odgovornost, posebno mladih da zaštite roditelje i starije”, dodao je Hardalijas.

U Grčkoj su sredinom sedmice registrovano 262 nova slučaja virusa, što je najviše od početka pandemije. Juče su registrovana još 204 oboljela.

Od početka pandemije, u Grčkoj je od virusa korona zaražena 6.381 osoba, dok je preminulih 216.

Send this to a friend