Evropa

Hiljadu demonstranata na ulicama Minska zbog sastanka Putina i Lukašenka

Foto: EPA

Današnji sastanak u Sočiju predsjednika Rusije i Belorusije Vladimira Putina i Aleksandra Lukašenka, o produbljenju odnosa dvije zemlje izazvao je proteste u Minsku.

Više od 1.000 demonstranata, pristalica opozicije, okupilo se u prestonici Bjelorusije kako bi protestovali protiv bliže integracije s Rusijom, jer strahuju da bi to moglo da ugrozi nezavisnost koju je njihova zemlja stekla posle raspada Sovjetskog Saveza.

“Ne integraciji”, “Bjelorusija Evropi”, uzvikivali su demonstranti dok su marširali Minskom.

Putin i Lukašenko razgovarali su o ekonomskim sporazumima čiji je cilj, kako navodi AP, da se više zbliže dvije nekadašnje članice SSSR-a.

Obraćajući se na početku sastanka u Sočiju, Lukašenko je pozvao Putina da se nastave isporuke goriva po cijenama u Rusiji.

“Samo želimo jednake uslove, ništa drugo”, rekao je Lukašenko.

Putin je ukazao na značaj sastanka s Lukašenkom uoči 20. godišnjice potpisivanja sporazuma o formiranju saveza dve države i prilike da razgovaraju o izgledima za saradnju.

5

avatar
1000
2
3
0
 
5
X imperiumkokoloCar🇷🇺RomanovMilevaExpresno
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mileva
Gost
Mileva

Putin vidi da mi nijesmo lak plijen pa sad pravi drugu strategiju. Neka bliži su mu je Lukašenko normalno. Dako nas pušti

Expresno
Gost
Expresno

Hahaha, okupilo se 1000 ljudi u gradu koji ima 3 miliona stanovnika?! Pa dokle ide poltronstvo ovih pojedinih nazovi medija, ovo je jadno. To je kao da se u Podgorici okupilo 5 ljudi. Svi znaju da su Bijeli Rusi listom uz Velike Ruse. Postoje i Mali Rusi, ili kako ih danas zovu Ukrajinci. Za one koji ne znaju u istoriju,… Više »

Car🇷🇺Romanov
Gost
Car🇷🇺Romanov

Legendo, piše 1000 osoba. Ne piše 100 000 osoba. Ne vidim šta ti je toliko spektakularno u tekstu.

kokolo
Gost
kokolo

Tako je Expresno. Samo nepravoslavnom svijetu odgovara dioba ove i svake vrste pravoslavnog življa.

X imperium
Gost
X imperium

Belorusija i Rusi su većinom ateisti. Ne pričaj gluposti.

Send this to a friend