Evropa

Kadirov šokira: Gej ljudi su sotone, vodite ih odavde

Čečenski predsjednik Ramzan Kadirov izjavio da u njegovoj državi nema homoseksualaca, a ako su se “neki slučajno provukli, treba ih poslati u Kanadu”.

Kako prenosi hrvatski portal Index.hr, Kadirov je razgovarao sa Dejvidom Skotom, iz emisije HBO “Ril sports” koji je pitao čečenskog lidera o navodima o otmicama i mučenjima gej muškaraca u državi.

Kadirov je odgovorio: “To su gluposti. Kod nas nema takvih ljudi. Mi nemamo homoseksualaca. Ako su se neki slučajno provukli kroz mrežu, vodite ih daleko od nas. Da pročistite našu krv, ako ih ovde ima, odvedite ih”.

Međutim, novinar nije htio da popusti već je nastavio s pitanjem: “Ali, zar vas ne zabrinjavaju navodi o mladim muškarcima koje muče danima?”, na što je bijesni Kadirov rekao:

“Oni su sotone. Oni su na prodaju. Oni nijesu ljudi. Bog ih prokleo zbog toga za šta nas optužuju. Za to će morati da odgovaraju Svemogućem”.

https://www.youtube.com/watch?v=5P_LwfyuT_o

Kadirov je u intervjuu rekao i da se zaklinje da će “srušiti svijet na koljena i pritegnuti ga odozada”.

Index.hr podsjeća da je Kanada je oštro osudila Čečeniju zbog navoda o mučenju i ubistvima homoseksualaca, a protiv države je podignuta i optužnica za genocid pred Međunarodnim krivičnim sudom.

Kadirov od samog početka poriče sve optužbe navodeći da u “Čečeniji nema gej ljudi, a ako ima, rodbina će se pobrinuti da ih više ne bude”.

Send this to a friend