Evropa Plejboj,

Ko je Vječeslav Sobolev, ukrajinski poslanik kome su ubili trogodišnjeg sina

Vječeslav Sobolev, ukrajinski političar i biznismen, ostao je sinoć bez sina kada je u centru Kijeva na njegov “rendž rover” pucala nepoznata osoba. Sobolevljev sin (3) bio je u kolima. Metak je pogodio dijete i ono je preminulo u bolnici.

<<<Kijev: Pucano na poslanika, ubijen njegov trogodišnji sin<<<

Sobolev i njegova žena i dijete izlazili su iz restorana “Mario” i sjeli u kola, kada je ubica dotrčao do automobila i pucao, pišu lokalni mediji. Istovremeno je, navodno, hitac ispaljen i iz automobila “leksus” koji je nestao sa lica mjesta. U potrazi za ubicom u Kijevu je počela specijalna policijska operacija.

Otac ubijenog djeteta, Vječeslav Sobolev je inače veoma poznat biznismen u Donjecku, koji je tokom 1990-ih prvi osnovao mrežu modernih supermarketa “Obžora”.

Za poslanika Gradskog vijeća Donjecka izabran je 2002. godine. U aprilu 2005. postavljen je za zamjenika gradonačelnika Donjecka Aleksandra Lukljančenka, ali se potom približio struji Julije Timošenko. Ubrzo je počeo da radi u Savjetu za nacionalnu bezbjednost i odbranu, a 2010. godine, po završetku mandata Julije Timošenko, postao je zamjenik šefa “Njeftgasa”.

Tri žene i petoro djece

Sobolev se drugi put oženio 2011. godine ćerkom ruskog biznismena, tajkuna i bivšeg senatora Borisa Špigela, Svetlanom, koja je prethodno bila udata za pop zvijezdu Nikolaja Baškova, sa kojim je dobila sina Bronislava. Sobolev je usvojio Bronislava, a sa Svetlanom je 2012. godine dobio ćerku Ninu. No već naredne godine par se razveo i Sobolev se preselio u Kijev, gdje je postao član Kijevskog regionalnog savjeta pri Bloku Petra Porošenka.

Na ljeto 2015. godine oženio se treći put Inom Viljčinskajom, vlasnicom “Platinum galerije”. Sobolev je usvojio i njenu ćerku Mariju, a Ina je u avgustu 2016. godine rodila sina, dječaka koji je sinoć stradao u pucnjavi.

Sam Sobolev je u jednom intervju rekao kako je otac petoro djece. Ipak, kada je posljednji put 2018. godine pričao o svojoj djeci, rekao je da ima Davida, Aleksandra i da je očuh Mariji.

Sukob oko marketa

Posljednjih godina se protiv njega se u medijima vodila intenzivna kampanja koja je za cilj imala da ga diskredituje, piše strana.ua. On je optužen da sarađuje sa Donjeckom narodnom republikom (DNR), s obzirom na to da su njegovi marketi u Donjecku nastavili da rade i nakon oružanih sukoba.

Sobolev je tvrdio da je “Obžoru” prodao 2007. godine. Optužio je bivšeg sudiju Vrhovnog privrednog suda Artura Emelianova, sa kojim je imao oštar sukob oko podjele biznisa. Pojedini mediji pišu da sukob oko posla između njih i dalje traje, mada se i dalje ne zna tačno šta je do njega dovelo.

Prema jednoj verziji, Sobolev je i nakon početka rata u Donbasu zadržao de facto kontrolu nad “Obžorom” na nekontrolisnim teritorijama, ali je prije nekoliko godina izgubio. Njegovu imovinu su “iscijedili” uticajni ljudi iz DNR-a. Nedavno je, prema pisanju portala “Strana”, on putem različitih kanala uložio napore da povrati kontrolu nad “Obžorom” što je “izazvalo sukob sa istim uticajnim ljudima koji sada upravljaju ovim supermarketima u Donjecku”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vilin magarac
Gost
Vilin magarac

I što će nama ove informacije?

Majstor
Gost
Majstor

U Ukrajini je prosječna plata nešto preko 200 eura i najsiromasnija su zemlja u Evropi nakon Moldavije. Plate poslanicima u Ukrajini su 650 eura a ovaj covjek vozi auto od 100 000 eura. Sigurno ga nisu ubile kolege da bi mu oteli platu od 650 eura nego se odje radi o drugim nekim stvarima.
U svakom slučaju nastradalo je nedužno dijete.

Hrvoje
Gost
Hrvoje

Plata jeste 200 eura, ali je redovna.

888
Gost
888

a bjelorusiija je isto tu nedje

xxy
Gost
xxy

U Bjelorusiji ,Lukasenko je prekinuo mafijasku privatizaciju drzavne imovine 1994 kad je dosao na vlast i sve fabrike opet rade ,nezaposlenost je veoma mala.

KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

Nekad je medju kriminalcima postoja kodeks casti, a sad toga nema. Sad su svi u opasnosti i djeca i zena a nekad se porodica postovala i nije se dirala.

(18)➕
Gost
(18)➕

Jes, u holivudskim filmovima.

ND
Gost
ND

Đe ide ovaj svijet!?

Basketaš 3 x3
Gost
Basketaš 3 x3

ND bolje je pitanje đe i šta rade ovi iz vlasti i dokle ? oni su izvrštelji sudbine građana – prljavi poslovi sve njihovo use nase i podase to je njihov zavet – pohlepna megalomanija nikom večitog dobra nije donijela pa nwće ni ovim našim

ND
Gost
ND

“Ne čini drugima ono što ne bi volio tebi da se desi”. Vrijednosne kategorije i moral u modernom svijetu ne postoje. Ako ima Onog gore,vratiće se svakom kako čini!!

Send this to a friend