Evropa

Makronova vizija Evrope: Od Lisabona do Vladivostoka

Francuski predsjednik Emanuel Makron poručio, nakon sastanka sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, da je uvjeren da je budućnost Rusije vezana za Evropu.

“Uvjeren sam da je budućnost Rusije u potpunosti vezana za Evropu. Vjerujemo u Evropu koja se prostire od Lisabona do Vladivostoka”, naveo je Makron na Tviteru.

On je dodao da je sa Putinom razgovarao o šumskim požarima u Sibiru i topljenju permafrosta u toj oblasti.

“Rusija se suočava sa razarajućim posljedicama klimatskih promjena. Drago mi je da je odlučila da počne ratifikaciju Pariskog klimatskog sporazuma, što je značajan simboličan potez i trebalo bi da pratimo taj put”, poručio je Makron.

Tass dodaje da su lideri dvije zemlje izrazili posvećenost uspostavljanju dugoročne stabilnosti u Libiji i vraćanju reda u zemlji.

Što se tiče Sirije, Makron je ukazao na neophodnost hitanog prekida vatre u provinciji Idlib u skladu sa sporazumima postignutim na sastanku u Sočiju 17. septembra 2018.

Sastanak predsjednika Rusije i Francuske, koji je sinoć održan, trajao je više od dva i po sata, saopštila je pres služba ruskog predsjednika.

Putin i Makron razgovarali su o nizu najznačajnijih međunarodnih tema, kao što su i najavili na konferenciji za novinare uoči sastanka, poput situacije u Siriji, Libiji, iranskom nuklearnom sporazumu i izgledima za održavanje još jednog samita u Normandijskom formatu.

9

avatar
1000
5
4
0
 
8
AlanGileGoodfeelingHarisHydra
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

Rusija ulazi u NATO čim se malo demokratizuje.

Alan
Gost
Alan

Kako da ulazi u nešto čega neće biti u skorije vrijeme? Evropa nacija i Evropa hrišćana, to je budućnost kontinenta, i to vrlo bliska.

Haris
Gost
Haris

Kakav seljo putin, ne zna francuski! aaahahahahaha

Hydra
Gost
Hydra

Ovaj Makron je sizofrenik,ovo ne bi bila nikakva unija vec samo Evropa koja bi potpala pod uticaj Rusije.

Jack
Gost
Jack

E nece moci,Milo ne prica s Rusijom..

Thor
Gost
Thor

Da, i sve sto je pisao profesor Atkins, na New York City univerziteta polako ali sigurno se obistinjuje. EU/Russia od Lisabona do Vladivostoka, Rusija i Izrael u NATO. A sve da bi se kontriralo Kineskoj civilizaciji koja dozivljava nevjerovatna tehnoloski, ekonomski, epohalni razvo i transformaciju.

Micko
Gost
Micko

Nisi se ti jos probudio-Rusija u nato? Taj se nato raspada uzduz i poprijeko.

Gile
Gost
Gile

Jeste mićko.ti si stabilan oni ne

Alan
Gost
Alan

Gile, NATO je kula od karata. EU takođe.

Send this to a friend