Evropa

Medvedev: Slijedi velika kriza, izgladnjivanje, ratovi, epidemije

Dmitrij Medvedev

Zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije, bivši predsjednik i bliski Putinov saveznik Dmitrij Medvedev, objavio je novi post na svom Telegram kanalu.

Rekao je kako slijedi niz kriza i sukoba kao posljedica antiruskih sankcija te “urušavanje ideje svijeta usmjerenog na Ameriku”. Sugerisao je da bi posljedice sankcija Ruskoj Federaciji bile energetske, logističke, prehrambene i druge krize u svijetu.

“Kao rezultat stvoriće se nova bezbjednosna arhitektura u kojoj se de facto, a potom i de jure prepoznaju postojeće realnosti: a) slabost zapadnjačkih koncepata međunarodnih odnosa poput “reda temeljenog na pravilima” i drugog besmislenog zapadnog smeća; b) kolaps ideje američkocentričnog svijeta; c) prisutnost interesa koje poštuje svjetska zajednica u onim zemljama koje su u akutnoj fazi sukoba sa zapadnim svijetom”, napisao je Dmitrij Medvedev.

Najavio je veliku krizu.

Post je Medvedev nazvao “Petak 13. Što će biti dalje ili Svijet nakon antiruskih sankcija (uopšte nije prognoza)” i u njemu je opisao posljedice svjetske krize koja je krenula nakon ruske invazije na Ukrajinu i reakcije Zapada na tu invaziju.

Posebno je istakao da će ograničenja koja su uvedena Rusiji dovesti do uništenja brojnih globalnih lanaca snabdijevanja robom.

“Moguća je velika logistička kriza, uključujući kolaps stranih vazdušnih prevoznika, kojima je zabranjeno letenje iznad ruske teritorije”, nastavio je Medvedev.

Medvedev je utvrdio da će sankcije pogoditi i globalni financijski sistem, što će rezultirati mogućom monetarnom i finansijskom krizom u nekim zemljama ili zajednicama zemalja, što će nadalje, tvrdi Medvedev, rezultirati podrivanjem stabilnosti niza nacionalnih valuta, galopirajućom inflacijom i uništenjem pravnog ssistema koji čuva privatno vlasništvo.

Putinov saveznik kaže da će mnoge sfere života u cijelosti doživjeti udar.

“Novi regionalni vojni sukobi izbijaće na mjestima gdje se situacija već godinama ne rješava mirnim putem ili se zanemaruju značajni interesi velikih međunarodnih igrača. Teroristi postaju sve aktivniji, vjerujući da je pažnja zapadnih vlasti sada preusmjerena na obračun s Rusijom”, napisao je.

Zamjenik čelnika Ruske Federacije takođe je naveo vjerovatnost početka novih epidemija “uzrokovanih odbijanjem poštene međunarodne saradnje u sanitarnoj i epidemiološkoj sferi ili izravnim posljedicama upotrebe biološkog oružja”.

Govoreći o posljedicama sankcija na međunarodnu saradnju, Medvedev je rekao da će doći do pada aktivnosti međunarodnih institucija koje nisu uspjele dokazati svoju učinkovitost u rješavanju situacije u Ukrajini. Kao primjer naveo je Savjet Evrope, piše Index.

“Stvoriće se novi međunarodni savezi zemalja temeljeni na pragmatičnim, a ne ideološkim anglosaksonskim kriterijima”, zaključio je političar.

7

avatar
1000
7
0
0
 
7
FlasaBBBBZvicerPosmatraMila
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Flasa
Gost
Flasa

Samo da ne ostanemo bez votke I piva, pa za ostalo lako

BBBB
Gost
BBBB

Tu medvedev se ne pitas ni zasta isto ka i medo u Crnoh Goru…..a ne da ti prisipas pamet neku

Zvicer
Gost
Zvicer

Vidim sve su isplanirali

Posmatra
Gost
Posmatra

I sam zelenski je rekao da evropa mora da trpi. Dok ukri ne pobede ruse. Evropski narodi mora da se stisnu i cute

Mila
Gost
Mila

Eto imamo proroka savremenog doba, ili nam nešto drugo želi reći?!

Zoram
Gost
Zoram

Sto li se tako prezivas

paja
Gost
paja

I sve to zbog tvrdoglavosti jednog čoveka.

Send this to a friend