Evropa

Minhen paralizovan zbog snijega, prekidi vazdušnog i željezničkog saobraćaja

Foto: AP

Jake snježne padavine izazvale su velike poremećaje u Bavarskoj, na jugu Njemačke posebno u Minhenu gdje je zbog snijega danas prekinut vazdušni i željeznički saobraćaj.

Minhenski aerodrom objavio je da će letovi biti obustavljeni vjerovatno do 12 sati zbog snijega koji neprekidno pada od juče.

Za danas je otkazano 320 letova, navela je uprava aerodroma u saopštenju.

Jako je poremećen i željeznički saobraćaj.

Železnička kompanija Dojče Ban (Deutsche Bahn) saopštila je da centralna željeznička stanica u Minhenu trenutno ne radi.

Saobraćanje na velikim linijama potpuno je u prekidu u regionu Minhena.

Predviđa se otkazivanja ili kašnjenje vozova na drugim mjestima na cijelom jugu Njemačke, naveo je Dojče Ban, ocjenjujući da će poremećaji trajati cijeli dan.

Takođe ne radi veliki dio javnog saobraćaja, autobusi, prigradski vozovi i tramvaji u glavnom gradu Bavarske, javila je minhenska kompanija za javni prevoz MVG.

Kompanija je dodala da bi tokom dana moglo da bude otkazivanja i poremećaja reda vožnje i u metrou.

Otkazana je i utakmica Bundeslige između Bajerna iz Minhena protiv Union Berlina koja je trebalo da počne u 15:30, javila je kompanija MVG.

Minhenska policija pozvala je stanovništvo da izbjegava izlaske kolima koji nisu neophodni dok službe ne raščiste ulice.

Snježne padavine i temperature ispod nule već nekoliko dana su zahvatile veliki dio Njemačke.

Prema njemačkoj meteorološkoj službi najveće količine snijega očekuju se u Algoju na jugu Bavarske sa 30 do 40 centimetara.

Tags
Send this to a friend