Evropa

Muškarac upao u crkvu u Moskvi i nožem izbo dvije osobe

Muškarac upao u crkvu u Moskvi i nožem izbo dvije osobe
Moskva

U Moskvi je danas uhapšen muškarac nakon što je nožem izbo dvije osobe u pravoslavnoj crkvi jugoistočno od ruske prijestonice, saopštili su vlasti koje isključuju mogućnost terorizma.

“Policija je uhapsila 26-godišnjaka koji živi u Lipeckoj oblasti, južno od Moskve. On je 16. debruara tokom jutra ušao u crkvu u Bakunjinskoj ulici i nožem ranio dvije osobe”, rekla je PR ministarstva unutrašnjih poslova Irina Volka, prenose ruske novinske agencije.

Kako javlja televizijska mreža Ren-TV, muškarac je upao u crkvu tokom liturgije, a svladali su ga vjernici koji su ga zadržali do dolaska policije.

Kiril Sladkoov, sveštenik u crkvi gdje se dogodio napad, rekao je da je napadač nosio naočare, skijašku masku, gumene rukavice i slušalice s kojima je slušao muziku.

“Pošli smo prema njemu da vidimo što se događa i da ga mirno izvedemo. U tom trenutku je izvukao nož i njime ubo mog saradnika. Nakon toga su ga vjernici pokušali spriječiti, a on je dvaput udario drugog kolegu”, izjavio je za Ren-TV.

U Rusiji se zadnjih godina dogodio manji broj napada nožem nasred ulice, a za neke je odgovornost preuzela Islamska država (IS). Vlasti ipak službeno nisu vodile istragu za terorizam.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Branko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Branko
Gost
Branko

Kad vjernici savladaju…

Send this to a friend