Evropa

Nevjesta Islamske države koja je žrtvovala svoju djecu

Ilustracija

Jedna majka iz Oberhauzena s troje djece odlazi u Siriju i priključuje se Islamskoj državi. Šestogodišnjeg sina daje na obuku za dijete-vojnika. Poginuo je. Njoj je danas počelo suđenje u Diseldorfu, piše Dojče vele.

Prema optužnici, Karla-Jozefine S. je svog šestogodišnjeg sina dala u ruke vjerskoj policiji koja je od njega trebalo da napravi vojnika. Mali Hamza poginuo je u raketnom napadu 2018. u Siriji.

To je samo jedna od tačaka optužnice protiv te žene koja je prije pet godina, protiv volje svog supruga koji se u tom trenutku nalazio na poslovnom putu, tajno spakovala stvari i s troje male djece otišla u Siriju kako bi se priključila borcima IS. Državno tužilaštvo 32-godišnju Njemicu smatra teroristkinjom IS. Činjenicu da je sa sobom povela i troje djece. od tri, šest i sedam godina, tužilaštvo smatra otmicom. A slučaju malog Hamze, otmicom sa smrtnim posljedicama.

Dugačak spisak optužbi

Spisak optužbi je dugačak: Karla-Jozefine priključila se ženskoj borbenoj jedinici „Katiba Nusaiba“ čime je automatski postala teroristkinja. Noseći ručne granate prekršila je i zakon o nošenju ratnog naoružanja. Svaka od tih teroristkinja je ručnu granatu u svakom trenutku nosila uz sebe kako bi mogla da je aktivira u slučaju hapšenja.

To što je predala sina u ruke vojnih instruktora s ciljem da ga oni obuče da postane dijete-vojnik, tužilaštvo tretira kao ratni zločin. Svoju djecu prisiljavala je da spavaju u objektima koji su se nalazili u dometu protivničke artiljerije. Djecu je tjerala da zajedno s njom gledaju likvidacije ljudi. Njoj prijeti do 15 godina zatvora.

Iz Sirije u zatvor

S obzirom na taj spisak zločina, branioci optužene odbijaju da daju izjave za javnost. Karla-Jozefine jedna je od prvih pripadnica IS koje je Ministarstvo spoljnih poslova prije nešto manje od godinu dana prebacilo iz Sirije u Njemačku.

Nakon slijetanja u Štutgart, odmah je uhapšena po nalogu Državnog tužilaštva u Disedorfu. Nakon nekog vremena istragu je preuzelo Savezno državno tužilaštvo. Ono se uključuje onda kada se radi o krivičnim djelima koja ugrožavaju ustavni poredak Njemačke, između ostalog i zbog terorizma.

IS nevjesta

U Siriji se optužena preudala za jednog borca IS koji je u međuvremenu poginuo. Ministarstvo spoljnih poslova poručuje da je, nakon pada IS, u prvom planu bilo spasavanje djece koja su njemački državljani i koja su se nalazila po raznim zatvorima u sjevernoj Siriji, uglavnom pod kurdskom vlašću.

Na prostoru Sirije još uvijek se nalazi pedesetak njemačkih državljana i nešto više državljanki, bivših pripadnika IS. Procjenjuje se da ima i oko 170-oro djece. Viši pokrajinski sud u Diseldorfu vjeruje da bi presuda mogla da bude donesena nakon 11 ročišta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dudikoff
Gost
Dudikoff

Ovo je neki Ninjutsu Warrior!

Ma ja sam
Gost
Ma ja sam

Prijeti joj 15 godina???
Ovo je za doživotnu bez mogućnosti pomilovanja. Ovakve osobe ne treba vraćati na ulicu jer ce uvijek biti fanatici ispranog mozga.

💞💞💞
Gost
💞💞💞

Sto je vraćaju, uzeti joj djecu a nju ostaviti u Siriji. Kakav monstrum!!!

Nick
Gost
Nick

Vidi se da je ljepotica!

Jelena
Gost
Jelena

Ima mjesta i po Crnoj Gori, koje poturaju, djecu litijama!

COBER
Gost
COBER

Jelena,Jelena! To je odlično poređenje! Jesi li to sama smislila ili si imala pomoć?

ElPatron
Gost
ElPatron

Ne nego joj je palo na pamet 🤣😂😂😂😂🤣😂

Send this to a friend