Evropa

Nezaposlenost u EU najniža od 2000., u Hrvatskoj najveće smanjenje

Od svih država članica Evropske unije, Češka ima najnižu stopu nezaposlenosti od 2,2 odsto, zatim Njemačka 3,3 posto, dok su najviše stope nezaposlenosti zabilježene u Grčkoj 18,9 posto i u Španiji 14,8 posto.

U poređenju sa prethodnom godinom, stopa nezaposlenosti pala je u svim državama članicama EU, a najveće smanjenje nezaposlenosti zabilježeno je u Hrvatskoj i to s 10,2 odsto na 8,1 posto.

Prema podacima EUROSTAT-a, statističke kancelarije EU, sada je najniža zabilježena stopa nezaposlenosti u Evropskoj uniji, od početka mjerenja mjesečne nezaposlenosti, u januaru 2000. godine.

Sezonski prilagođena stopa nezaposlenosti u oktobru ove godine iznosila je 6,7 posto u Evropskoj uniji i ostala je stabilna u poređenju sa septembrom 2018. godine, a smanjila se u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, kada je iznosila 7,4 posto.

Stopa nezaposlenosti u evropodručju iznosila je 8,1 posto u oktobru 2018. godine, i ostala je stabilna u poređenju sa septembrom. Stopa nezaposlenosti je manja i u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kada je iznosila 8,8 odsto.

Riječ je o najnižoj registrovanoj stopi nezaposlenosti u evrozoni od novembra 2008. godine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CIA
Gost
CIA

Dajte im malo DPS da vlada sa opozicijom DF
Za godinu dana garantujem 20 odsto nezaposlenost.

alo
Gost
alo

Tako ce i kod nas odjednom da padne nezaposlenost kad udjemo u EU. Takodje ce naglo da opadne i broj stanovnika CG

Send this to a friend