Evropa

Njemačka predala Rusiji transkripte intervjua sa Navaljnim

Foto: Twitter

Njemačka je predala Rusiji transkripte intervjua sa ruskim opozicionim političarem Aleksejem Navaljnim u sklopu istrage Moskve o navodnom trovanju Navaljnog.

To je saopštio portparol njemačkog Ministarstva pravde i zaražio da se sprovede temeljna istraga.

Iz ministarstva poručuju da Rusija sada ima sve informacije potrebne za sprovođenje krivične istrage o navodnom trovanju Navaljnog u avgustu prošle godine, uključujući uzorke krvi i tkiva, prenosi Rojters.

“Pretpostavka njemačke vlade je da će ruska vlada sada odmah preduzeti potrebne korake za razjašnjenje zločin protiv Navaljnog. Ovaj zločin mora da se riješi u Rusiji. To zahtijeva sprovođenje istraga srazmjernih ozbiljnosti ovog zločina”, rekao je portparol njemačkog ministarstva.

Njemačko ministarstvo navodi da su berlinski tužioci razgovarali sa Navaljnim i tvrdi da je on dao “opsežne odgovore” na pitanja, koja je predala kancelarija ruskog generalnog tužilaštva.

Navaljni je ranije najavio da planira da se vrati u nedjelju u Rusiju, što bi bio njegov prvi povratak u zemlju otkako je navodno otrovan u avgustu i prebačen na liječenje u Njemačku.

Send this to a friend