Evropa

Njemačka razmatra ograničenje broja prisutnih za Božić i Novu godinu

Njemački regioni zatražili su da se broj prisutnih iz različitih porodica tokom Božića i Nove godine ograniči na 10, kako bi se izbjeglo dalje širenje koronavirusa.

Međutim, djeca mlađa od 14 godina ne bi bila obuhvaćena tim ograničenjima, piše u predlozima o kojima će sjutra biti riječi na sastanku predstavnika regiona i njemačke vlade.

Predloženo je da ta ograničenja budu na snazi od 23. decembra do 1. januara, a da učesnici budu u karantinu prije i poslije proslava.

Savezna vlada i pokrajine će takođe razgovarati sa vjerskim zajednicama o vjerskim službama za predstojeće praznike kako bi se smanjili kontakti, navodi se u predlogu i ističe da treba izbjegavati vjerska okupljanja.

Regioni su takođe protiv potpune zabrane petardi i vatrometa oko 31. decembra, ali se u predlogu ističe da bi upotreba pirotehnike trebalo da bude zabranjena na trgovima i prometnim ulicama kako bi se izbjeglo veće okupljanje, uz preporuku da se ljudi uzdrže od korišćenja tih sredstava.

O tim mjerama će biti riječi na sjutrašnjem sastanku sa kancelarkom Angelom Merkel koja će se potom obratiti na konferenciji za novinare.

U Njemačkoj je do juče registrovano 942.687 zaraženih korona virusom od kojih je 14.361 osoba umrla od posljedica bolesti kovid-19.

Svjetska zdravstvena organizacija je juče ocijenila da je proslava Božića u uskom krugu, bez velikih porodičnih okupljanja, “najbolja opcija” u vrijeme pandemije.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Zoran Kalezić
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zoran Kalezić
Gost
Zoran Kalezić

Nema sto

Send this to a friend