Evropa

Njemačka zaprijetila Bjelorusiji zbog hapšenja opozicione liderke Kolesnikove

Foto: Wikipedia

Njemačka je pozvala predsjednika Bjelorusije Aleksandra Lukašenka da pojasni šta se dogodilo opozicionoj liderki Mariji Kolesnikovoj. Poziv dolazi nakon izvještaja da su je jutros u Minsku odveli neidentifikovani maskirani muškarci.

“Veoma smo zabrinuti zbog gospođe Kolesnikove. Zahtijevamo da se pojasni gdje se nalazi i oslobađanje svih političkih zatvorenika u Bjelorusiji”, naveo je njemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas u komentarima koje je postavilo na Twitter-u njemačko Ministarstvo spoljnih poslova, prenio je Rojters.

Njemačka, koja je trenutno predsjedavajuća Evropskom unijom, radi punom parom na paketu sankcija EU protiv lidera u Bjelorusiji, dodao je Mas.

On je kazao da su kontinuirana hapšenja i nasilje nad članovima opozicije i demonstrantima neprihvatljivi.

“Svako ko vidi slike mirnih demonstracija iz Minska ne može da zatvori oči pred činjenicom da ljudi zahtijevaju promjenu politike i stila rukovođenja”, naglasio je Mas.

On je dodao da su Njemačka i druge evropske zemlje više puta zatražile od Lukašenka da započne politički dijalog sa opozicijom, ali da je ovaj zahtjev ignorisan.

“Ako gospodin Lukašenko ne promijeni svoj kurs, mi u EU ćemo reagovati”, istakao je Mas.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Ratko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ratko
Gost
Ratko

Coek uzeo 80% na izborima, ova uzela 10% i izvela ljude na ulice. Pa naravno da ce da je uhapsi.

Send this to a friend