Evropa

Obrisao nos zastavom, prijeti mu i do četiri godine zatvora

Španski komičar Danijel Mateo (29) pojavio se na sudu u Madridu zbog navodnog vrijeđanja nacionalnog simbola i izazivanja mržnje, jer je tokom skeča koji je izvodio na televiziji brisao nos španskom zastavom.

On bi mogao da bude kažnjen zatvorskom kaznom do četiri godine zatvora, prenosi AP.

Mateo je u sudu odbio da svjedoči, uz obrazloženje da mu treba više vremena da se pripremi za odbranu i dodao da je zabrinut za imidž države jer je “klovn izveden pred sudiju jer je samo radio svoj posao”.

Kako se navodi, skeč je pokrenuo debatu o patriotizmu i ograničenjima slobode govora u šalama, dok su pojedini korisnici društvenih mreža pozivali na bojkot kanala koji je emitovao program.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kosta
Gost
Kosta

Kod nas bi dobio medalju DF-a!

Marsal
Gost
Marsal

Mozda je cetri godine mnogo, ali jedna svakako. Pa ce klipan imati maramicu za nos. Da li obican svijet zna da kada su Njemci zauzeli Atinu u drugom ratu i dali jednom zarobljenom patrioti da skine drzavnu zastavu grcke i podigne Njemacku zastavu Vermahta sto je uradio? Skinuo je grcku, obavio je oko sebe i skocio niz liticu hrama zevsa.… Više »

Dzuka
Gost
Dzuka

Tako treba. Ako se drzava ne voli a ono se mora postovati

Tragikomedija
Gost
Tragikomedija

Sta je tolika frka oko platna.to je totemizam za ljude koji se klanjaju simbolima kao bozanstvu.a iza toga stoji pljacka naroda.zastrasi pa vladaj..odrace ovoga klovna na sud

Drago
Gost
Drago

E to je zemlja i to su zakoni . A ne ka kod nas što se čini sa
državnim simbolima i himnom . Sramota …

Nikola
Gost
Nikola

Nekada u buducnosti ljudi ce se vjerovarno cuditi nasem obicaju da se klanjamo simbolima, i da se vezujemo za, ili svadjamo oko tako glupih stvari.

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Klanjas se ti srpskim simbolima bez problema

Send this to a friend