Evropa

Orban: Kredit za sklapanje braka, otpis duga nakon trećeg djeteta

Mađarski premijer Viktor Orban najavio je niz povlastica za porodice kako bi podstaknuo demografski rast, istovremeno oštro kritikujući proimigrantsku politiku EU-a i mađarsku opoziciju, piše Reuters.

Nove mjere uključuju veći zajam za obitelji s najmanje dvoje djece da bi im se pomoglo da kupe vlastiti dom, zatim subvencije za kupovinu automobila i oslobađanje od poreza za žene koje podižu najmanje četvoro djece. Žene mlađe od 40 godina koje sklope prvi brak mogu dobiti zajam 36.000 eura, trećina zajma biće oproštena kada se rodi drugo dijete, a čitav će biti otpisan nakon rođenja trećeg djeteta.

Za mađarsku opoziciju je rekao da su „šaka proimigrantskih političara koje na respiratoru održavaju Džordž Soroš i birokrate Evropske unije“.

“Sve manje i manje djece rađa se u Evropi. Zapad misli da je migracija odgovor na tu prijetnju. Svako dijete koje nedostaje trebalo bi nadomjestiti drugim koje stiže (s istoka) i tada će brojevi biti u redu“, rekao je Orban poručivši: „Nama ne trebaju brojevi. Trebaju nam mađarska djeca“.

5

avatar
1000
5
0
0
 
5
Mirjana A.R.MrgudBudimo realniVeljoЦар🇷🇺Романов
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

Bravo Orban! Tako se voli i poštuje svoj narod.

Mrgud
Gost
Mrgud

A kako bi bilo da ti vrate sve mađare koji su emigrirali iz Mađarske?

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Свака част! Овако се воли своја држава, а не продајом фирми и хотела, уништавањем привреде и кидисањем на светиње.

Veljo
Gost
Veljo

Ozbiljna drzava

Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

Покушај са тим, али мислим да неће много етничких Мађара аплицирати.

Send this to a friend