Evropa

Prigožin tvrdnje Rusije o vojnim uspjesima nazvao naučnom fantastikom

Jevgenij Prigožin/ Foto: Telegram

Između Wagner grupe i ruske vojske izbio je novi sukob. Šef Wagnera Jevgenij Prigožin lažnim je nazvao tvrdnje Rusije da je nanijela velike gubitke Ukrajini u Donbasu kada je Kijev pokušao ofanzivnu akciju.

Prigožin je rekao da su te tvrdnje “jednostavno divlja i apsurdna naučna fantastika”.

Međutim, rusko ministarstvo odbrane reklo je da je u Ukrajini ubijeno više od 3.700 vojnika. Rusija je saopštila da je napad dio ukrajinske “davno obećane ofanzive” u regionu Donjecka, koja se dogodila u nedjelju i ponedjeljak.

Ukrajinska vojska saopštila je da nema informacije o velikom napadu u regionu i da neće komentarisati tvrdnje koje je nazvala lažnim.

Obraćajući se državnim medijima, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je rekao da su pokušaji ofanzive propali.

“Neprijatelj je zaustavljen. Ruski vojnici i oficiri pokazali su hrabrost i herojstvo u bitkama”, rekao je Šojgu, dodajući da je u borbama poginuo 71 ruski vojnik.

Međutim, Prigožin se brzo osvrnuo na tvrdnje ministarstva odbrane, rekavši da bi tvrdnje o velikom uspjehu predstavljale “masakr”.

“Stoga, mislim da su to samo neke divlje fantazije”, napisao je na Telegramu. On je takođe optužio ruske snage da se povlače iz sela Berkhivka na periferiji Bakhmuta, nazivajući to sramotom.

Moskva je odbacila Prigožinove tvrdnje.

3

avatar
1000
2
1
0
 
2
ĆiraŠto se čini
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ćira
Gost
Ćira

Ovaj je davno pročitan. Plakao je kako nema municije a svaku kuću je do temelja srušio u Bahmutu.

Ćira
Gost
Ćira

Municije

Što se čini
Gost
Što se čini

Pospremi ih Priganica!

Send this to a friend