Evropa

Putin dozvolio nacističke simbole u nauci, literaturi i umjetnosti

Predsjednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz kojim se dozvoljava upotreba nacističkih simbola u naučnim radovima, literaturi i umjetnosti pod uslovom da se osuđuje nacizam, navodi se u saopštenju objavljenom na zvaničnoj internet stranici za pravno informisanje.

Potpisani ukaz predstavlja dopunu Člana 6 Zakona o obesmrćivanju pobjede sovjetskog naroda nad nacistima Istočnom frontu u Drugom svjetskom ratu i Člana 1 Zakona o borbi protiv ekstremističkih aktivnosti, prema kojem se ekstremističkom aktivnoću, između ostalog, smatra i javno isticanje nacističkih simbola.

Prema dopuni zakona, javno isticanje nacističkih simbola u nauci, literaturi i umjetnosti, kao u upotreba u obrazovne i informativne svrhe, neće se smatrati ekstremizmom ukoliko se nacistička ideologija predstavi negativno i pod uslovom da nema naznaka njene propagande ili opravdavanja, javio je TASS.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nensi
Gost
Nensi

Potpuno ispravno. Pa i mi smo snimali partizanske filmove u kojima Bata Živojinović koka 100 Njemaca. Normalno da će im na uniforme staviti kukaste krstove, kako bismo znali koga koka. I normalno da će Bata nositi petokraku. Zamislite one ekstreme, kao Poljake, koji su zabranili i petokraku i kukasti krst, kako da znaju ko koga roka u filmovima? U umjetnosti… Više »

Istina
Gost
Istina

Svako brani ono što i sam zastupa!

Hitlerovich
Gost
Hitlerovich

Sa brkovima isti Charli Chaplin uzrok zla u eu

Send this to a friend