Evropa Detalji susreta

Putin helikopterom, Makron džentlmen, za Brižit ruže

FOTO: Twitter

Svjetski mediji i dalje se bave susretom ruskog i francuskog predsjednika. Nakon zvaničnih izjava, na red su došli zanimljiviji detalji susreta.

Naime, kako prenose mediji, predsjednik Rusije Vladimir Putin doputovao je do tvrđave Breganson, gdje se nalazi ljetnja rezidencija francuskog lidera Emanuela Makrona, helikopterom iz Marseja, a prilikom obraćanja medijima nije propustio priliku da zahvali francuskom kolegi što ga prima na tako divnom mjestu.

“Još iz helikoptera smo mogli da vidimo koliko je lijep ovaj dio Francuske”, rekao je Putin i zahvalio Makronu na gostoprimstvu.

U mjestašcu Borm-le-Mimoz, gdje se tvrđava nalazi, juče je bilo 32 stepena, a Makron je prilikom dočeka ruske delegacije pokazao džentlmenske manire ustupivši gostima hlad, dok je sam sjedio na suncu.

To nije promaklo ni Putinu, koji je rekao: “Makron je toliko ljubazan da je cijelu našu delegaciju smjestio u hlad a on sam i njegova delgacija su na suncu.”

Putin je, kako prenose ruski mediji, Makronovoj supruzi Brižit pokloni buket ruža.

Makron je pozvao ruskog lidera u svoju ljetnju rezidenciju na Azurnoj obali, na sastanak i večeru, samo nekoliko dana prije početka samita G7 u francuskom gradu Bijaricu, kojem bi trebalo da prisustvuje i američki predsjednik Donald Tramp.

Send this to a friend