Evropa

Rusiju trese skandal: Čečeni silovali Putinovu omiljenu voditeljku?

Prema pisanju pojedinih ukrajinskih medija, Rusiju trese veliki skandal nakon što je u javnost procurio dopis ruske NTV televizije u kojem stoji da je njihova novinarka silovana u okupiranom gradu Melitopolju. Ruska novinarka Olga Zenkova poslana je u Melitopolj kako bi napravila reportažu iz grada koji su Rusi okupirali već na samom početku rata. Međutim, kako se navodi, naletjela je na zloglasnu čečensku brigadu i vojnici su navodno novinarku silovali, a kamermana pretukli.

Ukrajinci pišu da se za incident saznalo sasvim slučajno jer je u javnost procurila pritužba NTV-a u kojem je Uprava pozvala Istražni odbor Ruske Federacije da istraži slučaj.

Službeni dokument poslat je čelniku Istražnog odbora, a iz same televizije nisu htjeli ništa da komentirišu kako bi izbjegli „diskreditovanje ruske vojske“.

Telegram kanal „Išči sviči” (doslovno „Traži svoje”) objavio je kopiju pisma šefa ruskog kanala NTV Istražnom komitetu, kojim se zahtijeva istraga o počinjenom zločinu.

U pismu koje je navodno napisano 21. januara 2023. godine, policiji se prijavljuje da su novinarka Olga Zenkova i snimatelj Artiomas Epifanov radili u Melitopolju. Oni su 17. januara bili na ručku u restoranu „Voroncovskij“, kada su ih napali muškarci obučeni u vojne uniforme, koji su se predstavili kao „udarnici bataljona Ahmat“.

Tokom incidenta, kamerman je zadobio „umjerene povrede“, a Zenkova je silovana, navodi se u objavljenom pismu.

Na sajtu televizije NTV zaista je naznačeno da je O. Zenkova njihova službenica, i „regionalni dopisnik“, a A. Epifanov je takođe radnik NTV.

13

avatar
1000
10
3
0
 
13
GuxMirkoHrabarSasaSamo pitam...
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gux
Gost
Gux

Sve sami analitičari koji nisu do granice dobacili u životu!

Mirko
Gost
Mirko

Da posaljemo Danicu Crnogorcevic da im koncert odrzi vala, red je

Samo pitam...
Gost
Samo pitam...

Što kaže Vulin na ovo?

Hrabar
Gost
Hrabar

Kaže da je za ovoliko zlo potrebna samo jedna budala. I to usred Kremlja!

King Henry
Gost
King Henry

pI, postoji li gadniji likovi od cecenA..

Sasa
Gost
Sasa

Postoje. Rusi i Mali Rusi.

Vuko
Gost
Vuko

Ne znam jeli mu omiljena voditeljka ali sam siguran da on njoj vise nije omiljeni predsjednik.

Sarah
Gost
Sarah

Putin se kune u Kadirova inače

Ćeta
Gost
Ćeta

Jeli mozda izvjestavala kako ruski vojnici siluju ukrainke,sumnjam,samo da vidi kakav je to osjecaj

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Nemojte tako, to je sve u ime pravoslavlja i drugih vjerskih sloboda, a za sve je kriv iskvareni zapad !! Ugrozenost ruska, srbska i crkveno-sektaska presla je sve granice !! Evo i milanovic hrvat ih brani, toliko su ugrozeni… A ti Evropo cuti !!

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Evo i ja da se ogradim ljepsem polu, ali putlerova omiljena voditeljka je posla u okupiranu drzavu da izvjestava kako tece, kako se sprovodi, ruska demokratija… pa je imala priliku dase uvjeri i sama !! Stvarno je tesko propagandiste i huskace rata zalit !!

Kaurin
Gost
Kaurin

A kamermana nisu silovli?čudno

Zoram
Gost
Zoram

To je kod njih standardna procedura a neka mi oprosti zenski pol na ovoj izjavi .

Send this to a friend