Evropa

Salvini uporedio migrante iz Afrike sa robovima

Mateo Salvini

Italijanski desničarski ministar unutrašnjih poslova Matteo Salvini povezao je afričke migrante sa robovima na jednoj Evropskoj konferenciji u četvrtak, što je izazvalo ljutit odgovor ministra spoljnih poslova Luksemburga Jeana Asselborna, koji ga je i opsovao.

Salvini, koji se nalazi na čelu ekstremno desne Lige, i koji od preuzimanja dužnosti u junu predvodi obračun sa imigracijom u Italiji, govorio je na zatvorenoj sesiji konferencije o migraciji i bezbjednosti čiji je domaćin Austrija, koja je na čelu rotirajućeg predsjedništva EU.

“Čuo sam da neko kaže da nam treba imigracija zato što populacija stari. Ja vidim stvari potpuno drugačije” rekao je Salvini na toj sesiji u video snimku objavljenom na njegovom Facebook profilu.

“Mene građani plaćaju da pomognem mladim ljudima da počnu imati djecu ponovo na način na koji su to radili prije nekoliko godina, a ne da čupaju najbolje od afričke mladosti da zamijene Evropljane koji više nemaju djece…Možda u Luksemburgu postoji takva potreba, u Italiji nema potrebe da se pomaže našoj djeci da imaju djecu, niti da imaju nove robove da zamijene djecu koju mi namamo,” rekao je Salvini, prenosi Rojters.

Jean Asselborn, ministar spoljnih poslova Luksemburga, koji je sjedio par mjesta dalje od Salvinija i postajao sve ljući dok je lider Lige govorio, na kraju je prekinuo Italijana na francuskom “Allez, allez, allez” stavljajući mu do znanja da je otišao predaleko.

“U Luksemburgu imamo desetine italijanskih migranata. Oni su došli kao migranti, koji su radili u Luksemburgu tako da bi vi u Italiji imali novaca da plaćate za vašu djecu,” rekao je Asselborn, zaključivši regovanje poznatom francuskom psovkom.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend