Evropa

Sedmogodišnji dječak priveden zbog dilovanja droge u Britaniji

Ilustracija

Policija je otkrila da je sedmogodišnji dječak najmlađa osoba u Britaniji koja je privedena zbog prodaje narkotika.

Kako javlja “San”, mališan iz Vest Jorkšira uhapšen je zbog namjere da proda, za sada, nepoznatu vrstu narkotika.

Njegovo hapšenje je snimljeno, a socijalne službe su obaviještene. Međutim, s obzirom na to da ima manje od 10 godina, što je starosna granica da bi neka osoba krivično odgovarala, protiv njega ne može da se podigne tužba.

Izvještaj policije, međutim, ukazuje na rastući problem u državi. Naime, 2.380 osoba mlađih od 17 godina je uhapšeno prošle godine, dok je 2018. lišeno slobode 1.964 djece.

Većina mladih uhapšeni su zbog sumnje da su dilovali drogu “A klase”, dok su neki 12-godišnjaci i 13-godišnjaci regrutovani ranije.

Prošle godine na teritoriji Londona uhapšeno je 553 djece, a među njima je bio dječak od 12 godina koji je navodno dilovao kokain. Takođe, petoro 13-godišnjaka lišeno je slobode jer su prodavali krek i heroin, prenosi “Ladbible”.

“Ovi mladi ljudi poznatiji kao “trkači” obično su muškog pola i starosti između 12 i 20 godina. Oni putuju između gradova i drugih oblasti kako bi isporučili drogu i uzeli novac za dilere. U većini slučajeva, djeca koja isporučuje narkotike širom zemlje su prinuđena od strane dilera da se bave ovim poslom”, navodi se na sajtu policije okruga Kembridžšajer.

2

avatar
1000
1
1
0
 
2
TikimikiBudimo realni
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budimo realni
Gost
Budimo realni

Брзо ће ово и код нас. Бојим се да већ има овога но не знају они који би требали.

Tikimiki
Gost
Tikimiki

Lepo vaspitaj decu.

Send this to a friend