Evropa

U Španiji od korone umrlo ukupno 28.313 osoba

Foto: Pixabay

Špansko Ministarstvo zdravlja ažuriralo je danas broj preminulih od Kovid-19 saopštivši da je u zemlji zabilježeno 28.313 smrtnih slučajeva, nakon što je skoro dvje sedmice broj preminulih bio “zamrznut” na 27.116 dok je analiziralo nove podatke.

Vlada je dobijala kritike zbog toga što je zaustavila objavljivanje podataka o preminulima 7. juna, ali je taj potez branila time što je trebalo da pregleda podatke o preminulima i utvrdi datum smrti, a ne kada je smrt prijavljena, prenosi  britanski list Gardijan.

Statistike o zaraženima i smrtnim slučajevima prikuplja svaka od 17 regija Španije i zatim ih predaje centralnoj vladi u Madridu.

Krajem maja špansko Ministarstvo zdravlja promjenilo je metode prikupljanja podataka o novozaraženima i smrtnim slučajevima, što je dovelo do naglog pada dnevnih slučajeva i dana kada nije bilo izvještaja o smrtnim slučajevima, uprkos tome što su regionalne vlade prijavljivale smrtnost u istom periodu.

Vlada je tvrdila da su promene potrebne kako bi se pomoglo da se smanje i izoluju nova žarišta, a ne da se fokusira na ukupnu sliku.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Zavjera!
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zavjera!
Gost
Zavjera!

Sve je to izmišljeno da se spriječe litije. Niko nije umro, niko se nije zarazio, samo izmišljaju.

Send this to a friend