Evropa

U Španiji zaplijenjeno 17 tona hrane zaražene listerijom

Španska civilna garda uz podršku Evropola izvela je operaciju vezanu za prodaju prehrambenih proizvoda koji su bili zagađeni bakterijom listerija, a koja je dovela do hapšenja šest osoba i pritvaranja dvije osobe.

Iako su odgovorni bili svjesni da je veći proj proizvoda sadžao listeriju još od prošle godine, oni nisu o tome obavijestili vlasti i nastavili su da ih prodaju, saopštio je Evropol.

Proizvodi će biti spaljeni u Kadizu u Španiji.

Istrage su otkrile da su najmanje tri osobe odgovorne za proizvode znale da je serija iz decembra 2018. godine bila zaražena listerijom, ali o tome nisu obavijestile vlasti.

Ova serija je mogla da bude razlog za nekoliko slučajeva epidemije listerije u Španiji.

Zvaničnici su potvrdili da su mesni proizvodi kompanije koju su istraživali bili uzrok prve epidemije otkrivene u Sevilji prošlog avgusta.

Vjeruje se da su se 193 osobe zarazile od listerije.

Iako je kompanija koja je prodavala zaražene proizvode uglavnom radila u Španiji, vjeruje se da je zaraženo još nekoliko osoba u drugim evropskim zemljama: četiri člana jedne njemačke porodice i britanski državljanin u Francuskoj.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aloalo
Gost
Aloalo

Šta je “listerija”? Moze li kod nas da je bude u mesnim ili drugim proizvodima? Upoznajte nas blize sa ovom bakterjom. Ovo je grozno.

ROKI
Gost
ROKI

koliko znam ta bakterija se nalazi u budjavoj hrani -suhomesnatim proizvodima i utice na zdravlje osoba sa slabim imunim sistemom a pretezno su pogodjena djeca i stare osobe ovakav skanda l je otkriven i u Njemackoj pre dve nedelje interesantno svi uposleni su znali ali su morali da sute iz straha od gazde i za radno mijesto

Send this to a friend