Evropa

Zašto Kinezi gube interes za kupovinu evropskih firmi?

Foto: dpa

Prije deceniju, Evropljani su brinuli da će kineski investitori pokupovati svu industriju. To je, međutim izostalo, ne samo zbog poltitičke napetosti.

Kineske kompanije su prošle godine u Evropi preuzele 119 domaćih, 20 manje nego prethodne i skoro 200 manje nego rekordne 2016. i dvadesetak manje nego 2022.

Ukupno kinesko ulaganje od oko dvije milijarde dolara nije dobacilo ni polovinu onoga iz prethodne godine, navode konsultanti Ernst & Young (EY) u studiji predstavljenoj u utorak. Na vrhuncu kineskog investicionog buma 2016. godine, ulaganja su bila blizu 86 milijardi.

Radi se o procjenama, jer detalji većine kineskih akvizicija ostaju nepoznati, ali izvjesno je da i broj akvizicija i ukupna vrijednost ulaganja neprekidno padaju od 2017.

Eksperti to objašnjavaju zaokretom u Pekingu, gdje vlast godinama usporava odliv kapitala u inostranstvo. Naravno, u međuvremenu je i rasla napetost između Kine i Zapada. Konačno, i sama kineska privreda je izgubila na tempu rasta.

Njemačka, Švajcarska i Austrija iskaču iz evropskog trenda, jer u tim zemljama je broj kineskih akvizicija prošle godine bio u usponu. U Njemačkoj, 28 preuzimanja za 202 miliona dolara je bio dvostruko veći nego 2022. – ali to je opet najmanje od 2010.

U Švajcarskoj, kineska preduzeća su prošle godine kupila šest domaćih, poslije tri u 2022. U Austriji, to se udvostručilo poslije samo jedne akvizicije u prethodnoj godini.

Brojke ne uključuju rizična kineska ulaganja u domaće startapove.

Mada je druga privreda na svijetu, Kina nije među velikim igračima u korporativnim ulaganjima u Njemačkoj. Prošle godine je bila deveta, iza i Švajcarske, Austrije i Luksemburga.

Američke kompanije su bile prve na rang-listi, sa 225 preuzimanja.

Ekspert EY za Kinu Sun Ji silazni trend prije svega pripisuje rastućem političkom nepovjerenju na koje kineske firme nalijeću u Evropi i na Zapadu.

“Potencijalni kineski investitori vrlo pažljivo provjeravaju može li izbor kandidata za preuzimanje da pokrene otpor vlasti i javnosti,” rekla je.

Prema njenoj procjeni, kineske kompanije će u narednih nekoliko godina prije ulagati u gradnju sopstvenih pogona u Evropi, nego što će se odlučiti na neku veću akviziju postojećeg.

Kineskim proizvođačima automobila i baterija posebno su zanimljive Mađarska, Španija, Francuska i zemlje sjeverne Evrope, jer nude atraktivne subvencije, brzo odobravanje projekata i jeftinu energiju.

Tags
Send this to a friend