Planeta

Američki milijarderi nakon pandemije bogatiji za još 565 milijardi dolara

Bogatstvo američkih milijardera, među kojima su vlasnik Amazona Džef Bezos i predsjednik Facebook-a Mark Zakerberg, uvećano je tokom epidemije za još 565 milijardi dolara.

Kako se navodi u istraživanju američkog Instituta za političke studije, koje prenosi Rojters, od 18. marta do danas, tokom perioda od 11 nedjelja, 42,6 miliona Amerikanaca se prijavilo birou za nezaposlene, dok je istovremeno bogatstvo najimućnijih Amerikanaca poraslo za 565 milijardi dolara.

“Statistika nas podsjeća da je stepen ekonomske i rasne podijeljenosti najveći u posljednjih nekoliko nedjelja”, izjavio je Čak Kolins, jedan od koautora ovog istraživanja.

Tokom 11 nedjelja vanrednog stanja bogatstvo Bezosa uvećano je za 36,2 milijarde dolara, Zakerbergovo bogatsvo uvećano je za 30,1 milijardu, a Ilon Mask, izvršni direktor kompanije Tesla, bogatiji je za 14,1 milijardu dolara.

Samo u proteklih nedjelju dana najbogatiji Amerikanci postali su bogatiji za još 79 milijardi dolara.

6

avatar
1000
5
1
0
 
6
Mrcili sePa daLovcenskaMickelieThe Stig 🇲🇪
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pa da
Gost
Pa da

Pa oni su ovo sve oko virusa i organizovali ! Da obrste srednju klasu do koske…Džabe se bori protiv policije, ako se ovi milijarderi ne napadnu svim silama.

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Naravno, naravno ! Pa i kod nas su nekima porasle gomilice ! Prije toga su ubijedili svijet da svaki spomenik lenjinu treba srusit jer je lenjin kriv za sve ! I onda su uzgred porusili i staljinu, marksu, pa onda oligarhima causesku, enveru, titu, zivkovu, itd. Jedino se ovak kinez dobro drzi, ali on je dobro skapirao sto treba !

Mickelie
Gost
Mickelie

Pa ovo je predivno, zaplakaću od sreće!

The Stig 🇲🇪
Gost
The Stig 🇲🇪

I nase banke, zahvaljujuci CBCG i moratorijumu

Misko
Gost
Misko

Brate jesi li se dogovorio na kraj je li 565 milijardi ili po 30 ili ova zadnja 72

Mrcili se
Gost
Mrcili se

Možda nijesu svi na listu u članku .

Send this to a friend