Planeta

Bijesni rat u Meksiku: Narko-karteli imaju sve surovije metode, to pokazuje i ovaj snimak

Nadzorne kamere u jednoj meksičkoj bolnici u Salvatieri snimile su trenutak kada je grupa od sedam maskiranih napadača, za koje se vjeruje da su članovi kartela Santa Rosa de Lima, upala u bolnicu i iznijela jednog od pacijenata, koji je kasnije pronađen mrtav i raskomadan pored puta.

Grupa, naoružana do zuba, prvo je uzela kao taoca jednog od čuvara i natjerala ga da im pokaže u kojoj sobi se nalazi njihova meta. Nakon što su provjerili okolne sobe, izneli su pacijenta, dok je jedan od njih čuvaru držao pušku uperenu u glavu. Isti taj muškarac potom je čuvara vukao po podu do vrata hodnika gdje ga je ostavio i pobjegao sa dugim članovima kartela.

Prema navodima lokalnih medija, mafijaši su obezbjeđenju bolnice ukrali mobilne telefone da ne bi mogli da zovu policiju.

Nekoliko sati kasnije, na kružnom toku Tores Landa pronađeno je raskomadano tijelo muškarca na bijelom čaršafu. Pored tijela pronađena je i poruka zapisana na karatonu. Lokalne vlasti nisu objavile šta je tačno pisalo u poruci, ali je potvrđeno da je taj čovjek pacijent odveden iz bolnice u Salvatieri.

Ime žrtve koja je britalno ubijena i raskomadana nakon što je odnijeta iz bolnice nije saopšteno.

Međutim, on nije bila jedina žrtva kartela, jer je policija potvrdila da su dvije druge naoružane grupe upale u bolnice i Huventino Rosas i Apaseo el Grande u meksičkoj državi Gvanahuato i izvele praktično identičan napad.

Nepoznati muškraci upali su u bolnice, počeli da pucaju i oteli pacijente. Jedan od otetih je ubijen na isti način kao muškarac u Salvatieri, dok je drugi, za kojeg mediji navode da se zove Hulio Cezar, preživio.

Ni u jednom od napada nije povrijeđen nijedan zaposleni u bolnici.

Inače, u državi Gvanahuato posljednjih dana bijesne ozbiljni obračuni narko kartela i policije.

U nedjelju u mestu Vila Union u blizini granice sa Teksasom, članovi kartela upali su u grad sa konvojem kamiona i napali gradsku skupštinu. U okršaju polcije i kartela stradala je 21 osoba, od kojih su šestorica policajci. Na izrešetanim kamionima, koji su ostali na ulicama, pisalo je C.D.N. što su španski inicijali kartela “Sjeveroistoku”.

Samo u Gvanahuato tokom posljednjih nekoliko dana prijavljeno je najmanje 37 ubistava u deset različitih opština.

4

avatar
1000
3
1
0
 
4
AnimusooooImeBudimo realni
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
oooo
Gost
oooo

Bijesni ili bjesni????????

Ime
Gost
Ime

A sto se radi , ne zelim ni da gledam. Ovo je put kojim ovaj svijet ide , treba se izolovat i poci u neki budisticki hram .

Animus
Gost
Animus

Novi Zeland, daleko od svega 🙂

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Давно се код нас убијало у болницама, само цивилизованије тј. без комадања.

Send this to a friend