Planeta

Bolsonaro preporučio hlorokin za liječenje blažih simptoma koronavirusa

Foto: Twitter

Brazilski predsjednik Žair Bolsonaro proširio je upotrebu hlorokina, lijeka protiv malarije, za liječenje pacijenata sa blažim simptomima koronavirusa, prenijela je agencija AP.

<<<Brazil na putu ka katastrofi, više od 17.000 zaraženih za dan<<<

Lijek je promovisao američki predsjednik Donald Tramp koji je rekao da je dobar protiv koronavirusa iako ne postoje klinički dokazi o efikasnosti tog lijeka za liječenje tog virusa.

Hlorokin se u Brazilu već koristi za liječenje pacijenata sa ozbiljnijim simptomima Kovida-19, ali je Bolsonaro sad proširio spisak upotrebe lijeka na pacijente sa blažim simptomima kao što su stomačni bolovi, kašalj i visoka temperatura.

Bolsonaro, koji koronavirus upoređuje sa “slabijim gripom”, rekao je da još ne postoje naučni dokazi ali se lijek koristi u Brazilu i u cijelom svijetu.

Svjetska zdravstvena organizacija SZO u petak uveče je upozorila da se pandemija koronavirusa širi u Južnoj Americi koja je postala “novi epicentar” zaraze, javila je agencija Frans pres.

Brazil, koji je u tom dijelu svijeta zemlja koja je najviše pogođena koronavirusom, sada je druga država poslije SAD po broju inficiranih.

U SAD je registrovano 1,6 miliona zaraženih, a u Brazilu 326.488 zaraženih od kojih više od 20.00 u posljednja 24 sata.

Do sada je druga bila Rusija sa 326.488 inficiranih.

U Brazilu je od koronavirusa umrlo 21.048 osoba i šesta je zemlja po broju smrtnih slučajeva u svijetu, poslije SAD, Velike Britanije, Italije, Francuske i Španije.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
RajkoHarisHahaha
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rajko
Gost
Rajko

Ma u pravu je čovjek, ima ih previše.

Haris
Gost
Haris

Evo ga još jedan veliki um koji se pridružio plejadi srpskih umova, Trump, đoković, vučić, kon, domestos rakija šoping nevakcinacija… aaaaaaaahahahahahaha

Hahaha
Gost
Hahaha

Zna doktor , siguran sam da pomaze i ujutru da se popije uskoro ce te osjetiti glad.

Send this to a friend