Planeta

Dvije osobe umrle na festivalu, 700 tražilo ljekara zbog droge

Foto: Twitter

Dvije osobe su preminule, 13 je prebačeno u bolnicu, a čak oko 700 ljudi zatražilo je medicinsku pomoć na muzičkom festivalu u Sidneju, saopštila je policija.

Kako navodi policija, oni su, najvjerovatnije, uzeli prekomjerne količine droge.

Nakon što su kolabirali na festivalu Defkon.1, muškarac (23) i žena (21) su preminuli, navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

Dvije od 13 hospitalizovanih osoba nalaze se u kritičnom stanju.

Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv 10 osoba zbog prodaje droge, među kojima su dva tinejdžera koji su donijeli 120 kapsula na festival, koji je održan u Međunarodnom regatnom centru u Sidneju.

“Preneražen sam zbog ovoga što se dogodilo. Ne želim da ijedna porodica doživi tragediju s kakvom se neke porodice jutros bude, užasno je i pomisliti na to”, rekla je premijerka australijske države Novi Južni Vels, Gledis Beredžiklijan.

Ona je navela da je festival bio neobezbjeđen i obećala da će učiniti sve da se tako nešto nikada ne ponovi.

Organizatori festivala su danas izrazili duboko žaljenje zbog smrtnih slučajeva.

“Razočarani smo brojem prijavljenih incidenata vezanih za drogu. Imamo politiku nulte tolerancije u vezi sa upotrebom droge na festivalu”, saopštio je Defkon.1, a objavio “Sidnej morning herald”.

Na istom festivalu su, 2013. i 2015. godine, preminula dva muškarca stara dvadesetak godina, obojica od prekomjerne doze narkotika.

Festival, koji se jednom godišnje održava u Australiji od 2009. godine, organizuje Kju-Dens Australija (Q-Dance Australia), ogranak organizatora u Holandiji Kju-Dens (Q-Dance), navodi britanska agencija.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
44debilanaCDMu
Gost
44debilanaCDMu

I tih 700 da je sreće da se otrovalo nesretnici drogirani piii

Send this to a friend