Planeta

Gejts sufinansira nove metode karantina: Telefoni će mjeriti temperaturu, pratiti kretanje…

Foto: Twitter

Pametni telefoni bi u budućnosti mogli da se koriste za mjerenje tjelesne temperature i prikupljanje drugih simptoma oboljelih, kao i za praćenje kretanja ljudi i njihovih kontakata. To je predviđeno novim projektom, vrijednim 10 miliona dolara, koji planiraju da sprovedu najveća telekomunikaciona kompanija u Južnoj Koreji KT i američki milijarder Bil Gejts.

KT planira da upotrijebi pristup komunikacionim podacima kako bi se moglo rano identifikovati i predvidjeti širenje zaraznih bolesti.

Tokom sljedeće tri godine kompanija želi da razvije algoritme, bazirane na vještačkoj inteligenciji, koji će te sirove podatke pretvoriti u sistem za rano upozoravanje na rastuću epidemiju. KT takođe želi da razvije kompjuterski model za predviđanje širenja zaraze.

Polovinu troškova istraživanja pokriće Fondacija Bil i Melinda Gejts.

“Korišćenje mobilne tehnologije i senzora, uz pametnu analizu podataka, mogu pomoći u rješavanju izazova sa ​​kojima se zemlje suočavaju u pravovremenom i efikasnom reagovanju na epidemije”, rekao je Endrju Trister, zamjenik direktora globalnog zdravstvenog programa pri toj fondaciji.

Bil i Melinda Gejts poznati su kao glasni zagovornici većih ulaganja u pripreme za epidemije.

Ulaganje Fondacije Bil i Melinda Gejts u južnokorejski program nadzora javnog zdravlja i zdravlja može izazvati brigu o privatnosti i bezbjednosti ličnih medicinskih podataka, prenosi RT.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
Novak RamovSurova realnost
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Gejts i slicnima zabraniti svaku aktivnost ikakvog posredovanja i finansiranje bilo kakvezdrastvene organizacije ili kakvog programa pracenja i cipovanja ljudi,ovi bolesnici kao on bi htjeli na upravljaju planetom to je ljudima.On zena i ona kornjaca od Sorosa treba da odgovaraju za stotine hiljada mrtvih zbog ovog virusa.

Surova realnost
Gost
Surova realnost

Što je navalio ovaj čovjek da nas čipuje, prati kretanje, vakciniše, mjeri… aman

Send this to a friend