Planeta

Gejts: Vakcina protiv korone mora biti globalno dostupna

Život se jedino može u potpunosti vratiti u normalu nakon što vakcina protiv korona virusa bude globalno dostupna, izjavio je suosnivač Microsofta i filantrop Bil Gejts.

Očekuje se da bi vakcina protiv virusa koje uzrokuje oboljenje COVID-19 mogla biti razvijeno do kraja godine.

U razgovoru za Fox News, Gejts je kazao da se mora brzo raditi na razvoju nove vakcine u “milijardama doza”, prenosi Hina.

Razvijene zemlje poput SAD-a, nastavio je, prije će se ili kasnije moći boriti protiv virusa, ali on mora biti poražen u cijelom svijetu.

“Stvari se neće uistinu vratiti u normalu sve dok vakcina ne bude dostupna praktički cijelom svijetu”, rekao je Gejts koji je prošle sedmice pozvao američku vladu da u borbi protiv korona virusa krene s izgradnjom fabrika za razvoj najperspektivnijih vakcina.

To bi moglo uroditi gubitkom miliona dolara pošto neke vakcine najvjerovatnije nikada neće biti potrebne i privatne kompanije ne mogu preuzeti taj rizik, smatra Gejts.

“Privatne kompanije ne mogu preuzeti taj rizik, ali savezna vlada može”, rekao je Gejts, dodajući da je to jedini način da se osigura masovna proizvodnja vakcina.

Fondacija Gejts, koja uglavnom finansira zdravstvene programe, izdvojila je 105 miliona dolara za borbu protiv trenutne pandemije.

8

avatar
1000
5
3
0
 
8
GoranVikotorijaRankoCineamo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Goran
Gost
Goran

Ovo je meštar za sve.

Ranko
Gost
Ranko

E Bile Bile nije narod ovca da ne zna sta smjeras,Ti si ga finansirao da se stavi u protoku,sad ga finansiras da spasis kao svijet,a ovamo da ubrizgas malo cipcica aaaa Bile Bile nemoj da te Topalovici nisu uzeli na nisan

amo
Gost
amo

Ovo je jedan od nekolicine koji oce da vlada svijetom pomocu virusa i cipova koje bi ugradili ljudima,zato gradi 4 fabrike za proizvodnju vakcine toboze.

Роберто
Gost
Роберто

Поправи ти овај Windows 10 да не блокира, а за вакцину не брини.

Samo MNE
Gost
Samo MNE

Ovaj je i finansirao ovaj virus sad nas on toboz spasava..

IMA LOGIKE
Gost
IMA LOGIKE

Ja mislim da on hoce sve da nas ubije i da zivi sam na svijetu !!!

Cine
Gost
Cine

Previse se mijesa u ovo od samog pocetka. Sve sto nam nije jasno, mislim da se trebamo obratii Gejtsu. Jos od 2015. je govorio da se svijet treba pripremiti za nevidjenu pandemiju, postoje njegova predavanja o ovome. I gle, sve se obistinilo. Kako je znao???

Vikotorija
Gost
Vikotorija

Baba vanga mu sapnula

Send this to a friend